Nyitókép: Clive Brunskill/Getty Images

Novak Djokovics nyerte a titánok csatáját, Rafael Nadal búcsúzott egyesben

Infostart
2024. július 29. 15:48
Igazi klasszikust játszott a tenisz férfi egyes második fordulójában Novak Djokovics és Rafael Nadal. A szerb 6:1, 6:4-re nyert.

A szerb szupersztár nagyon simán megnyerte az első játszmát – ahogy Nadal győzött Fucsovics Márton ellen vasárnap az első szettben –, de a 6:1 után a spanyol kiválóság nagyon összekapta magát, parádés pontokkal tartotta magát versenyben. Djokovics már 4-0-ra vezetett a második szettben, amikor jött a fordulat, Nadal kétszer is elvette az ellenfele adogatását, 4-4-re kiegyenlített.

A szett kilencedik játékában, Nadal adogatása mellett Djokovics négyszer is bréklabdához jutott, a végén egy pazar rövidítéssel lezárta a game-et, s újból elvette ellenfele adogatójátékát. A rövid pihenő után 5-4-nél a győzelemért, a továbbjutásért adogathatott.

Az első szervát rontotta, a másodikból két kemény tenyeressel pontot csinált, 15-0. Utána egy szemre könnyű labdát rontott, 15-15. Utána második szervára ütött ászt, 30-15. Megint könnyű labdát rontott, a közönség eksztázisban bíztatta Nadalt, 30-30. Nadal rontott utána egy fogadást, 40-30, mérkőzéslabdához jutott a szerb játékos. Egy ásszal le is zárta, 6:1, 6:4-re nyert.