Nyitókép: Gregorio Borgia

Kemény Dénes: a videóbíró saját maga paródiája lett

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2018. június 26. 12:26
Spanyolország és Portugália is továbbjutott a vb-n, de mindkét ibériai csapat csak döntetlent játszott. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, volt sikerkapitány, az InfoRádió exkluzív szakértője több játékvezetői és videobírós döntést is helytelennek tart.

„Most játszottak először masszív csapattal az oroszok, és nem tudtak úgy dominálni, mint eddig” – értékelte a hétfői uruguay győzelmet Kemény Dénes. Az InfoRádió exkluzív szakértője szerint a meccs az oroszok második – indokolatlan – sárgalapja után dőlt el, amivel az uruguay-ak 20 perc után emberelőnybe kerültek.

„Komoly bírói hiba volt”

– fogalmazott a volt sikerkapitány, aki nem látta a tüzet az oroszokban.

Kemény Dénes kiemelte: az, hogy Irán Portugáliával ilyen szoros meccset tudott játszani, elismerésre méltó. Bár minden esély megvolt a portugál sikerre, Ronaldónak nem volt jó napja. „Nagyon sokra tartom, és megelőzi a korát az atletikusságával, de halvány napja volt” – fogalmazott, hozzátéve: egy piros lapot is megúszott, aminek elmaradása bírói hiba volt.

„A videobíró saját maga paródiája lett.

Ha már használják, jó ítéleteket hozzanak” – hangsúlyozta.

A papírforma, miszerint a portugál és a spanyol válogatottnak kell tovább jutnia, teljesült, ám mindkét meccs a vártnál sokkal érdekesebb volt – vélekedett a szakértő. A spanyolok is döntetlennel jutottak tovább. Kemény Dénes szerint érdekes lelki helyzet lehet, hogy a párhuzamosan futó meccsekről folyamatosan érkeznek a hírek a kispadon ülő stábnak és a játékosoknak.

A hétfői eredmények alapján Uruguay és Portugália, valamint az oroszok és a spanyolok játszanak egymással hétvégén. Kedd este pedig újabb csoportkör zárul le: Izland–Horvátország és Argentína–Nigéria mérkőzést láthatunk. Az argentinok a saját győzelmük mellett horvát diadalban reménykedhetnek – emelte ki Kemény Dénes. Horvátország már biztos továbbjutó.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kemény Dénes a spanyol és a portugál továbbjutásról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást