Nyitókép: MTI/EPA/Shawn Thew

Magnussennek mennie kell

Infostart
2024. július 18. 16:10
A Forma-1-es Haas csapat nem hosszabbítja meg a dán Kevin Magnussen versenyzői szerződését, ami a mostani szezon végén jár le.

Az amerikai tulajdonú csapat csütörtökön azt közölte, hogy Magnussen nem távozik, de még nem határozták meg, milyen szerepet tölthet be a jövő évtől.

A 31 éves pilótának a mostani a második időszaka és a hetedik idénye a Ferrari-motorokat használó csapatnál. Először 2017-ben csatlakozott és 2020 végén távozott a Haastól, majd 2022 márciusában tért vissza. A McLaren és a Renault korábbi pilótájának a vasárnapi Magyar Nagydíj lesz a 135. futama jelenlegi csapatának színeiben, ezzel rekorder a Haas istállónál.

Komacu Ajao csapatfőnök felidézte, volt néhány emlékezetes versenyhétvégéjük együtt, például a figyelemre méltó ötödik helyezés a 2022-es Bahreini Nagydíjon.

A dán a mostani szezonban 12 versenyen öt pontot szerzett, csapattársa, Nico Hülkenberg 22-t. A 36 éves német versenyző az évad végén a Sauberhez szerződik, a helyét a brit Oliver Bearman veszi át. Magnussen utódja az Alpine-tól távozó Esteban Ocon lehet.