Nyitókép: Kym Illman/Getty Images

F1: komoly hátrányba kerülhet a Red Bull

Infostart
2024. május 31. 14:16
A Red Bull elárulta, mennyibe is fog kerülni Sergio Pérez autójának helyreállítása a Forma–1-es Monacói Nagydíj rajtbalesetét követően. Az eset visszavetheti a csapatot a fejlesztési versenyben.

Gyorsan, de annál látványosabban ért véget Sergio Perez számára a Forma–1-es Monacói Nagydíj: a Red Bull mexikói versenyzője Kevin Magnussennel ért össze egy kanyarral a rajt után, a szűk utcai pályán pedig nem volt kérdés, hogy ebből nem lesz folytatás.

Forrás: Getty Images

A balesetben érintett három autó közül Pérezé tört össze a leglátványosabban, és mint kiderült, nem csak kívülről jelentősek a károk, hanem komoly anyagi következményekkel járnak.

„2-3 millió eurónkba kerül”

– idézi a vezess.hu Helmut Marko, az energiaitalosok tanácsadója szavait.

Ez átszámítva 780 millió és 1,17 milliárd forint közötti összeget jelent. „A költséglimitre tekintettel ez egy komoly hátrány nekünk, mert az ilyen károk befolyásolják a fejlesztési büdzsét” – tette hozzá az osztrák szakember. A csapatok egyébként jelenleg 140 millió dollárból, átszámítva körülbelül 130 millió euróból gazdálkodhatnak, de a pilóták és a felső vezetők fizetését ebbe nem kell beleszámítani.

Marko azzal viszont nem számolt, hogy a balesetben esetleg olyan fontos erőforráselemek is sérülhettek, melyek idő előtti cseréje a szezon során rajtbüntetésekhez vezethet. „Még nem tudjuk, hogy a váltó és a motor hogy néz ki” – árulta el a RaceFans érdeklődésére.