Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hosszú Katinka tündéri fotót posztolt kislányáról, de van-e még esély a hatodik olimpiájára?

Infostart
2024. május 14. 21:38
A háromszoros olimpiai bajnok egyéni számban nem indulhat a júniusi úszó Európa-bajnokságon, még abban bízhat, hogy esetleg valamelyik váltóban számítanak rá. A 35 éves sportolónak nincsen olimpiai A-szintje, a kvalifikációs időszak pedig június 23-ig tart.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka hét hónappal gyermeke születése és csaknem két évvel a legutóbbi hivatalos versenye, a 2022-es római Eb után az áprilisi, budapesti úszó országos bajnokságon versenyzett újra, és 200 méter vegyesen Sebestyén Dalma, valamint Kapás Boglárka mögött a harmadik helyen végzett. A kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszónő 100 méter pillangón nyolcadik, 400 méter vegyesen pedig ötödik lett az ob-n.

Hosszú Katinka életében mostanában a sport mellett a család is központi szerepet játszik. Gelencsér Mátéval tavaly márciusban jelentették be, hogy babát várnak, augusztus 6-án pedig megszületett kislányuk, Layber-Gelencsér Kamília. Az úszónő közösségi oldalain időnként megoszt egy-egy fotót gyermekéről, amint éppen úszik vele vagy ahogy az etetőszékben ül a kislány. A legújabb képen az látható, hogy egy erkélyajtó ablakán néz kifelé a kilenc hónapos baba.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Katinka Hosszu (@hosszukatinka) által megosztott bejegyzés

Hosszú Katinka eddig nem úszta meg a párizsi induláshoz szükséges olimpiai szintidőt, és Sós Csaba szövetségi kapitány döntése értelmében nem lesz tagja a júniusi, belgrádi Eb-re utazó magyar keretnek sem, mivel az egyes távokon az előző, római Eb 8. időeredményeit szabta meg kritériumként, azaz csak olyan versenyző indulhat a kontinensbajnokságon, akinek elvi esélye van a döntős szereplésre.

Hosszú Katinka még abban bízhat, hogy valamelyik váltóban számít rá a szövetségi kapitány az Eb-n, de a végleges összeállításról csak később születik döntés.

Az Iron Swim SE sportolója az ob-n 400 méter vegyesen ugyan megúszta azt az időt, amivel bekerülhetett volna a magyar Eb-csapatba, viszont csak ötödik lett a magyarok között, így nem nevezhető a belgrádi versenyre.

Nagyon úgy tűnik, hogy a világklasszis nem lehet ott a hatodik olimpiáján Párizsban. A kvalifikációs időszak hivatalosan június 23-án ér véget. A nőknél 200 méter vegyesen 2:11,47 perc, míg 400 méter vegyesen 4:38,53 perc az A-szintes idő.