Nyitókép: Wili Orbán, az RB Leipzig játékosa (b2) befejeli csapatának harmadik gólját a Hertha BSC ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2022. október 15-i mérkőzésén a lipcsei Red Bull Arénában. MTI/AP/DPA/Jan Woitas

Még nagyobb bajban van a Hertha

Infostart
2023. május 8. 14:50
Német lapértesülés szerint veszélyben van a Hertha BSC licence.

A Süddeutsche Zeitung ír arról, hogy a Herthának nagyon komoly problémát jelent megfelelni a Német Labdarúgóliga (DFL) licenceljárásának, egy névtelenséget kérő, az eljárásban érintett személy szerint „rendkívül kritikus a helyzet.”

A Sportal által közölt írásban az áll, hogy a klubnak nincs elég pénze. A DFL szigorú feltételeket szabott, amelyeket június 30-ig kell teljesíteni, ha nem sikerül, a 2023/24-es szezonra felfüggesztés fenyegeti a Herthát. Állítólag akkora lyuk tátong a büdzsében, amelyet csak játékosok eladásából képtelenség betömni.

A másik probléma a klub amerikai főszponzorának, a 777 Partnersnek a befolyása. A német lap szerint a sorsdöntő kérdésekben nem a minimálisan 50 százalék+1 szavazattal rendelkező klub mondhatja ki a döntő szót, hanem a pénzügyi támogató, ez pedig szabályellenes.