Nyitókép: Helge Prang - GES Sportfoto/Getty Images

A Bayern és a Milan jutott a legjobb nyolc közé a BL-ben

Infostart
2023. március 8. 21:00
A Bayern München 2-0-ra legyőzte a Paris Saint-Germaint, a Tottenham és a Milan mérkőzése 0-0-ra végződött, így az első mérkőzéseken előnyt szerző csapatok jutottak tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája 2023-as negyeddöntőjébe. A Bayern 3-0-s, a Milan 1-0-s összesítéssel ment tovább.

BAYERN MÜNCHEN–PARIS SAINT-GERMAIN 0-0: Az első mérkőzést 1-0-ra megnyerte a Bayern Kingsley Coman góljával, így most előnyről kezdhet. Ugyanakkor, némi túlzással, erősebb csapatot lehetne kiállítani a kezdő tizenegyben nem szereplőkből, mint akik kezdik a meccset. Igaz, a sérült Manuel Neuer, Lucas Hernandez és az eltiltott Benjamin Pavard kivételével a többi hiányzó ász (Cancelo, Blind, Sané, Mané) a padon ott van. A kezdő csapat: Sommer - Stanisic, Upamecano, De Ligt - Kimmich, Goretzka, Coman, T. Müller, Musiala, Davies - Choupo-Moting. A PSG-ből hiányzik Neymar. A tizenegy: Donnarumma - Danilo Pereira, Sergio Ramos, Marquinhos - Hakimi, Vitinha, Verratti, Fabian Ruiz, Nuno Mendes - Messi, Mbappé.

TOTTENHAM–AC MILAN 0-0: Az olaszok 1-0-ra nyertek a San Siróban, előnnyel rajtolnak. A két kezdőcsapat, Tottenham: Forster - Romero, Lenglet, B. Davies - Emerson Royal, Skipp, Höjbjerg, Perisic, Kulusevski, Szon - H. Kane. AC Milan: Maignan - Kalulu, Thiaw, Tomori - Junior Messias, Tonali, Krunics, Theo, Brahim Diaz, Rafael Leao - Giroud.

TOTTENHAM–AC MILAN 0-0: A tegnapi londoni példa ragadós, ezúttal is tízperces késéssel indul majd a nap BL-mérkőzése a brit fővárosban. Mind a két csapat késve érkezett a Spurs stadionjába.

BAYERN MÜNCHEN–PARIS SAINT-GERMAIN 0-0: Megkezdődött a mérkőzés, a Bayern tiszta pirosban, a PSG tiszta fehérben, a mezen elöl piros-kék díszítéssel. Szakad az eső. Mbappéé volt az első lövés, Sommer védett.

BAYERN MÜNCHEN–PARIS SAINT-GERMAIN 0-0: Eltelt az első tíz perc, fogáskereséssel. Hakimi lábáról lecsúszott a labda, így viszont alig kerülte el a Bayern kapuját.

BAYERN MÜNCHEN–PARIS SAINT-GERMAIN 0-0: Kylian Mbappé nem tudta lefékezni a lendületét, nekifutott Sommernek, a kapus kiejtette a labdát. A csatár az üres kapuba lőtt, de Orsato már lefújta az akciót.

BAYERN MÜNCHEN–PARIS SAINT-GERMAIN 0-0: Nuno Mendes labdájával Messi került helyzetbe, de nem tudta a kapuba lőni a labdát, túl közel volt De Ligt és Sommer.

BAYERN MÜNCHEN–PARIS SAINT-GERMAIN 0-0: Donnarumma jó vetődéssel védte Musiala közeli lövését.

TOTTENHAM–AC MILAN 0-0: Az olasz csapat került először helyzetbe, Messias lövése elkerülte a sarkot.

BAYERN MÜNCHEN–PARIS SAINT-GERMAIN 0-0: Kényszerű csere, Marquinhos nem tud tovább játszani, Mukiele váltja.

BAYERN MÜNCHEN–PARIS SAINT-GERMAIN 0-0: De Ligt biztos góltól mentette meg a bajorokat. Sommer hibája után Vitinha 14 méterről, középről, túl hanyagul célozta meg az üres kaput, De Ligt oldalról bevetődött és a gólvonal elől kikanalazta a labdát.

BAYERN MÜNCHEN–PARIS SAINT-GERMAIN 0-0: Vége az első félidőnek.

TOTTENHAM–AC MILAN 0-0: Harry Kane rossz szögből leadott halvány kísérlete zárta le az első játékrészt.

BAYERN MÜNCHEN–PARIS SAINT-GERMAIN 0-0: Galtier különleges cserére szánta rá magát: Mukiele, aki Marquinhost váltotta a 36. percben, nem ment ki a második félidőre, a 17 éves, 2007 májusi születésű El Chadaille Bitshiabu váltotta. 196 centis, 100 kilós.

BAYERN MÜNCHEN–PARIS SAINT-GERMAIN 0-0: Donnarumma kapujába került a labda. A bal oldalról érkező beadásra a védők közé bemozgó Thomas Müller ugyan nem érte el a labdát, de a VAR szerint zavarta annyira a kapust, hogy Orsato játékvezető annulálja a gólt.

BAYERN MÜNCHEN–PARIS SAINT-GERMAIN 1-0: A 61. percben Thomas Müller és Leon Goretzka keményen szerelte Marco Verrattit a párizsi tizenhatoson belül, Goretzka a tiszta helyzetben lévő Choupo-Motinghoz passzolt, aki megszerezte a vezetést. Ahogyan Párizsban, most is egy ex-PSG-játékos szerezte a bajorok gólját, összesítésben 2-0-ra vezet a Bayern.

BAYERN MÜNCHEN–PARIS SAINT-GERMAIN 1-0: Sergio Ramos nyolcméteres fejesét Sommer nagy bravúrral védte.

TOTTENHAM–AC MILAN 0-0: Fraser Forster, a Spurs kapusa lábbal védte Brahim Diaz próbálkozását.

BAYERN MÜNCHEN–PARIS SAINT-GERMAIN 1-0: Sergio Ramos újabb veszélyes fejese centikkel kerülte el a jobb sarkot. Vajon visszafújták volna, ha bemegy a labda a kapuba, a gólt, miután Ramos rátámaszkodott a védőjére?

BAYERN MÜNCHEN–PARIS SAINT-GERMAIN 2-0: Joao Cancelo rávezette a labbdát a kinyíló párizsi védelemre, pontosan passzolt, Serge Gnabry egy másik cserejátékos a hálóba lőtt. Összesítésben 3-0.

BAYERN MÜNCHEN–PARIS SAINT-GERMAIN 2-0: Vége a mérkőzésnek, 3-0-s összesítéssel jutott tovább a Bayern.

TOTTENHAM–AC MILAN 0-0: Tíz emberrel játszik a Spurs Romero kiállítása után. Hat perc a hosszabbítás.

TOTTENHAM–AC MILAN 0-0: Harry Kane nagy helyzetbe került Mike Maignan védett. A másik oldalon Divock Origi a kapufát találta el.

TOTTENHAM–AC MILAN 0-0: Vége a mérkőzésnek, 1-0-s összesítéssel jutott tovább a Milan.