Nyitókép: Marc Atkins/Getty Images

Lőw Zsolt maradhat Angliában, Thomas Tuchelt kitoloncolhatják

Infostart
2022. november 14. 18:13
A Chelsea volt edzője már csak decemberig maradhat, ám két segítője megúszhatja a kitoloncolást.

Decemberben el kell hagynia Nagy-Britanniát Thomas Tuchelnek, a Chelsea szeptemberben menesztett edzőjének, mivel nincs munkaviszonya, így a bevándorlásügyi törvények értelmében tovább nem maradhat az országban. A gond ezzel csak az, hogy a Telegraph cikke szerint Tuchel és családja kényelmesen berendezkedett Surrey-ben, lányai is angol iskolába járnak – írja a vg.hu.

A lap úgy tudja: a jelenleg Indiában nyaraló fociedző várhatóan hazaköltözik Münchenbe, ugyanakkor a családja feltehetően marad majd Angliában. Tuchel az első, magasan jegyzett labdarúgóedző, aki „áldozatául” esik a rendkívül szigorú vízumtörvénynek, amelyet a brexit után vezettek be.

A lap ugyanakkor kiemeli, hogy Tuchel két segítője, így Lőw Zsolt is maradhat az országban, hiszen nekik Tuchellel ellentétben még élő szerződésük van, továbbra is kapják a fizetésüket, csak a munkavégzés alól mentették fel őket.

Tuchel egyébként több sportlap szerint kapott ajánlatokat angol kluboktól, de egyelőre a legmegfelelőbb munkára vár, sehová sem szeretne hirtelen elköteleződni.