Nyitókép: MTI/EPA/KEYSTONE/Martial Trezzini

Taróczy Balázs Roger Federerről: egy biztos pont távozott a sport világából

InfoRádió
2022. szeptember 26. 19:44
Jóval több Grand Slamet kellett volna nyernie, mint Nadalnak vagy Djokovicnak.– mondta a korábbi wimbledoni bajnok magyar teniszező.

Roger Federer profi pályafutása utolsó mérkőzésén Rafael Nadallal párosban kikapott a férfi teniszezők londoni Laver Kupáján, így a visszavonulását múlt csütörtökön bejelentő, 20-szoros Grand Slam-győztes svájci klasszis saját kérésére a 22-szeres GS-bajnok spanyol riválisa oldalán búcsúzott az élsporttól.

"A logikus az lett volna, hogy lakhelyén, a baseli versenyen búcsúzik a tenisztől" – mondta Taróczy Balázs az InfoRádióban Roger Federerről. A sérülései miatt azonban egyéni mérkőzést már nem mert vállalni a svájci teniszező. Ráadásul – tette hozzá Taróczy Balázs – a Lever Kupa nem egy olyan verseny, ahol a vereség különösebben számított volna. Így szép volt a búcsúja párosban Nadallal az oldalán.

Csodálatos bemutató mérkőzést játszottak.

"Messi, Ronaldo, Federer, biztos pontok voltak a sport világában" – fogalmazott a magyar klasszis, aki párosban Grand Slam-tornát is nyert. Taróczy Balázs szerint Federer állandóságot hozott az emberek életében. Húsz év után ez most megváltozik.

"Federernek jóval több Grand Slamet kellett volna nyernie, mint Nadalnak vagy Djokovicnak. A technikája, a könnyedsége a legnagyobb volt. A versenykészsége is remeknek mondható, de nem volt olyan harapós, mint Djokovic,

ha olyan lett volna, mint a szerb teniszező, akkor tízzel több nagy versenyt nyert volna.

Taróczy Balázs arról is beszélt, hogy kitolódott a sportolók életkora, az ő idejében 30 felett már a visszavonulást tervezgették, ezért léphetett pályára 41 éves koráig Ferderer, arról már nem is beszélve, hogy megérte neki eddig játszani.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Tenisz Roger Federer visszavonul Taróczy Balázs
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást