Nyitókép: Michael Steele/Getty Images

Örökös eltiltást kapott az olimpiai bajnokot is edző szakember

Infostart / MTI
2022. augusztus 9. 16:14
A Brit Atlétikai Szövetség (UKA) helytelen viselkedés miatt örökös eltiltással sújtotta Toni Minichiello edzőt.

Az 56 éves szakember működését tavaly már ideiglenesen felfüggesztették, és vizsgálat indult ellene, mivel a sportolók bejelentése szerint szexuális utalásokkal és egyéb gesztusokkal zaklatta őket. Az UKA hozzátette, Minichiello nem tartotta tiszteletben a sportolók magánélethez való jogát, tolakodó kérdéseket tett fel szexuális életükről, azokhoz zaklató megjegyzéseket fűzött, olykor agresszívan viselkedett.

Az edző tagadta, hogy jogsértést követett volna el.

A fegyelmi ügy ideje alatt Minichiello edzői engedélye lejárt, így őt nem tudták felfüggeszteni, illetve szankcionálni, viszont a szervezet döntése értelmében az UKA soha többet nem ad engedélyt a tréner licenckérelmére, amennyiben azt benyújtaná.

Minichiello leghíresebb versenyzője a hétpróbázó Jessica Ennis-Hill, aki 13 éves kora óta az irányításával készült, majd lett 2012-ben olimpiai bajnok, 2016-ban olimpiai ezüstérmes, illetve négyszeres világbajnok - háromszor szabadtéren, egyszer fedett pályán -, valamint Európa-bajnok.

(A nyitóképen: Toni Minichiello edző a brit Jessica Ennis-Hill-lel beszélget a 15. IAAF atlétikai világbajnokság első napján a Pekingi Nemzeti Stadionban 2015. augusztus 22-én Pekingben, Kínában.)