Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Hasanefendic szerint az egyoldalú bíráskodás vitte el a Veszprém elődöntőjét

Infostart / MTI
2022. június 19. 16:02
Sead Hasanefendic horvát kézilabdaedző szerint a játékvezetőknek döntő szerepük volt abban, hogy a Telekom Veszprém szombaton 37-35-re elveszítette a férfi Bajnokok Ligája elődöntőjét a lengyel Lomza Vive Kielcével szemben.

"A játékvezetők a lengyelek javára döntöttek, mert némileg kedveztek nekik kezdettől fogva" - nyilatkozta a Handball Planet szakportálnak a bosnyák származású horvát mester. Hozzátette, a dán Mads Hansen és Jesper Madsen kétes szituációban mindig a Kielce javára ítélt, többször mellőzte a videobírós visszajátszás megtekintését, amikor szükség lett volna rá, ehelyett a lengyeleknek adta a labdát.

"Csak azokat a helyzeteket ellenőrizték, amikor a Kielce javára lehetett dönteni. Ehhez a Veszprém nem tudott alkalmazkodni" - vélekedett a 73 éves edző.

Sead Hasanefendic elárulta_ a történtek személyesen is érintették, mert a négyes döntőben szereplő csapatok közül a Veszprémnek szurkol.

"Számomra meglepő, hogy egy olyan komoly klub, mint a Veszprém, nem tud előre jelezni és megakadályozni bizonyos dolgokat. Szokatlan, hogy ilyen játékvezetői teljesítményt eltűrnek a Bajnokok Ligája elődöntőjében" - szögezte le.

Hasanefendic korábban volt a jugoszláv, a bosnyák, a szerb, a svájci és a tunéziai válogatott szövetségi kapitánya, illetve dolgozott a német, a francia és a szlovén élvonalban. A KEK-et kétszer, az EHF Kupát egyszer, a francia bajnokságot négyszer nyerte meg. A Bundesligában és a BEK-ben egyaránt ezüstérmes lett csapatával. Magyarországon játékosként és edzőként sem szerepelt.

A Veszprém vasárnap (ma) 15.15-től a német THW Kiel ellen játszik a BL kölni négyes döntőjének bronzmérkőzésén, a döntőben 18 órától a Kielce ellenfele a címvédő Barcelona lesz.