Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco

Hétfőn egy orosz ugrik a tenisz-világranglista élére

Infostart
2022. június 10. 17:28
Novak Djokovic február 28. után ismét elveszítette a világelsőséget, köszönhetően annak, hogy levonták a tavalyi wimbledoni tenisztornán kiosztott pontokat, ami esetében a győzelemért járó 2000 volt.

Hatalmas botrányt kavart a teniszvilágban, hogy idén Wimbledonban nem osztanak majd világranglista pontokat, valamint az orosz–ukrán háború miatt sem az orosz, sem a fehérorosz játékosok nem lehetnek ott az angol nyílt teniszbajnokságon.

Amint előbbi információ nyilvánosságra került, már akkor biztosak lehettünk abban, hogy Novak Djokovic elveszíti a világelsőséget, ugyanis címvédőként érkezik majd Londonba, ami 2000 védendő ponttal jár. Mivel ezt nincs lehetősége újragyűjteni az idei füves pályás Grand Slamen, ezért amikor a tavalyi pontszámok törlődnek a listáról, elveszíti első helyét – írja az Origo.

Erre a következő hétfőn fog sor kerülni, amikor a szerb nem csak az első, de a második helyet is elveszíti. Danyiil Medvegyev mellett ugyanis Alexander Zverev is megelőzi majd őt a jelenlegi élő ranglista alapján. Medvegyevnek azzal, hogy bejutott a negyeddöntőbe 's-Hertogenboschban, 7890 pontja van, Zverevnek 7075, Djokovicnak pedig 6770 pont fog a neve mellett állni.

Az Orgio megjegyzi, valószínűleg nem ilyen körülmények között szerette volna visszavenni az első helyet Medvegyev sem, aki február 28. és március 30. között három hét erejéig már vezette a világranglistát. Az orosz játékos az országának a háborús szerepvállalása miatt teniszezőire kirótt büntetés gyanánt nem lehet ott Wimbledonban június végén-július elején. Igaz, ennek pont azért nem lesz jelentősége, mert nem osztanak világranglista pontokat az angol fővárosban.