Nyitókép: Peter Byrne/PA Images via Getty Images

Két angol követte a BL-elődöntőbe a két spanyolt

Infostart
2022. április 13. 21:00
Két angol került a két spanyol, a Real Madrid és a Villarreal mellé a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. A Liverpool 6-4-es összesítéssel ejtette ki a Benficát, a Manchester City 1-0-val az Atléticót.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER CITY. Az összeállítások. Atlético: Oblak - Szavics, Felipe, Reinildo – M. Llorente, Renan Lodi - Kondogbia, Koke, Lemar - Griezmann, Joao Felix. Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Laporte, Joao Cancelo - Rodrigo, De Bruyne, Gündogan - Mahrez, Foden, Bernardo Silva.

LIVERPOOL–BENFICA. Az összeállítások. Liverpool: Alisson - Gomez, Konaté, Matip, Cimikasz - Milner, N. Keita, J. Henderson - Diogo Jota, Roberto Firmino, Luis Diaz. Benfica: Vlahodimosz - Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo - Weigl, Taarabt, Everton, Goncalo Ramos, Diogo Goncalves - Darwin. Jól látható, hogy Klopp nem érzi veszélyben a továbbjutást az első mérkőzés 3-1-es sikere után, szűk számítás szerint is hat kulcsjátékosát pihenteti.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER CITY 0-0. Aktív(abb) az Atlético, főleg, ha a nyolc nappal ezelőtti önmagához hasonlítjuk. Helyzetet még nem tudott kialakítani.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER CITY 0-0. Phil Foden fejsérülést szenvedett, ápolták, de nincs gond, játszik tovább.

LIVERPOOL–BENFICA 0-0: Jota elől a legaktívabb liverpooli, de egyelőre ő is messze jár a góltól.

LIVERPOOL–BENFICA 1-0: A 21. percben a görög balhátvéd, Cimikasz beadása után Konaté két védő között a kapuba fejelt. Összesítésben már 4-1.

Konaté gólja (Fotó: MTI/EPA/Peter Powell)

LIVERPOOL–BENFICA 1-0: Majdnem kiegyenlített a Benfica az Anfielden, apró szépséghiba, hogy Núnez lesről indult.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER CITY 0-0. Óriási tűzijáték alakult ki a spanyol kapu előtt, önfeláldozóan vetődtek a védők a labda útjába, Gündogan pedig a jobb kapufát találta telibe.

LIVERPOOL–BENFICA 1-0: Luis Diaz szép egyéni játék után eltévesztette a felső sarkot.

LIVERPOOL–BENFICA 1-1: A leshatárról induló Goncalo Ramos révén egyenlítettek a portugálok. Megnézték a gólt a VAR-szobában, de rábólintottak. Összesítésben 4-2 a Liverpoolnak.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER CITY 0-0. Gól még nincsen, de vitathatatlanul uralja a játékot az első mérkőzést 1-0-ra megnyerő City.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER CITY 0-0. Vége az első félidőnek, az Atlético szinte meg sem próbálta ledolgozni a hátrányt.

LIVERPOOL–BENFICA 1-1: Letelt az első 45 (+3) perc.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER CITY 0-0. Ebben a szakaszban többet birtokolja a labdát az Atlético, mint korábban, helyzet nélkül.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER CITY 0-0. Joao Félix letett labdáját Griezmann alig lőtte a jobb kapufa mellé.

LIVERPOOL–BENFICA 2-1: Ismét előnyben az angolok, összesítésben 5-2-re vezetnek. Roberto Firmino talált a kapuba.

LIVERPOOL–BENFICA 3-1. Minden eldőlt. Miután Klopp hármat is cserélt, Roberto Firmino növelte az előnyt. Összesítésben 6-2. (Nyitóképünkön.)

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER CITY 0-0. Cserélt mind a két csapat, három friss erő is az Atléticóban, de kezd nagyon fogyni az idő.

LIVERPOOL–BENFICA 3-2. Az ukrán Jaremcsuk bevette a Liverpool kapuját. A partjelző lest jelzett, de a VAR-szoba szerint szabályos volt a gól. Összesítésben 6-3.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER CITY 0-0. Luis Suárez is a pályán.

LIVERPOOL–BENFICA 3-3 Núnez csak meglőtte a maga gólját, kiegyenlített. Az összesítésben már „csak” két gól a Vörösök előnye.

Darwin Nunez gólja (Fotó: Marc Atkins/Getty Images)

LIVERPOOL–BENFICA 3-3 Alisson bravúrja kellett, hogy ne vezessenek a portugálok. Klopp már nagyon szeretné, ha vége lenne.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER CITY 0-0. Cunha szinte ziccerből lőtt, Stones blokkolt.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER CITY 0-0. Öt perce áll a játék, Felipe szabálytalansága után összeverekedtek a felek. A védő piros lapot kapott. Kilenc perc a hosszabbítás.

LIVERPOOL–BENFICA 3-3. Még két lesgól jutott a végére, egy itt, egy ott, de vége a mérkőzésnek, 6:4-es összesítéssel továbbjutott a Liverpool és a Villarreallal játszik a döntőbe jutásért.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER CITY 0-0. A 102. percben Éderson vetődve védte Correa lapos lövését. Letelt minden hosszabbítás, vége a mérkőzésnek, 1-0-s összesítéssel a Manchester Cyty ment tovább és játszik majd a Real Madriddal.