Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Golovin Vlagyimir megindokolta a keretet és a kimaradókat

InfoRádió
2022. február 23. 16:03
Tomori Zsuzsanna "hol van, hol nincs", az irányító Tóth Gabriellával már nem számol Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány, így aztán a kiesett Szucsánszki Zita és Kovacsics Anikó helyett kellene valaki, aki a lyukas irányító poszton bevethető lesz márciusban, mert komoly feladatok jönnek.

A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya több korábbi stabil kerettagra sem számíthat a Spanyolország elleni, márciusi Európa-bajnoki selejtezőkön.

Golovin Vlagyimir elsősorban a korábbi csapatkapitány Tomori Zsuzsanna és az iránytó Tóth Gabriella kimaradásáról beszélt az InfoRádió Hetes című kézilabda-magazinműsorában.

"Tomori Zsuzsanna rutinjára mindenképpen számítunk, beszéltem vele, ameddig kézilabdázik, próbál majd segíteni a válogatottnak. Most, hogy kiesett a vb-csapatból és kezdett kiépülni egy rendszer,

nem tökéletes, hogy hol van, hol nincs,

most egyelőre kevesebbet is játszott klubjában, a norvég Vipers Kristiansandban, jobbára védekezett. Nincs tehát meghívva, idővel sor kerülhet rá" - részletezte a szakvezető.

Tóth Gabriella viszont nemrégiben azt nyilatkozta, sem pszichésen, sem fizikailag nincs jó állapotban, a koronavírus-fertőzés eléggé megviselte, saját bevallása szerint sem tudna segíteni a válogatottnak. Hogy ez végleges lemondás a válogatottságról vagy csak átmeneti, az viszont nem volt egyértelmű. A helyzetet tisztázandó Golovin Vlagyimir azt mondta, nincs szó félreértésről:

Tóth Gabriella lemondta a válogatottságot, az ő ügyével már nem szeretne foglalkozni,

előre néz.

"5-10 percekre ő is tudna segíteni egy-egy mérkőzésen, de inkább a fiatalokra bízta ezt a feladatot, így fiatalokkal is fogjuk megoldani. Ezen a poszton vannak hiányosságaink, Vámos Petra egyértelműen megoldás, de második számú irányító nincs, ingadozók a teljesítmények, kritikus poszt ez Szucsánszki Zita és Kovacsics Anikó kiesése után."

Szerdéán délután kiderült, hogy a szakmai stáb behívta a keretbe Kajdon Blankát is. A Vasas irányítója, aki 2019-ben ifjúsági, tavaly pedig junior Eb-győztes volt, először kapott meghívást a felnőtt nemzeti együttesbe. A hazai szövetség a hivatalos honlapján olvasható közleményben emlékeztet, hogy Kajdon Blankát a 2021-es junior Eb-n a torna legjobb játékosának választották.

A magyar válogatott keretének tagjai szombaton találkoznak Telkiben, majd jövő szerdán Tatabányán, jövő szombaton pedig Santanderben lépnek pályára a decemberi világbajnokságon negyedik helyezett spanyolok ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik és negyedik fordulójában.

A női kézilabda-válogatott kerethirdetéséről itt írtunk részletesebben.

A Golovin Vlagyimirrel készült teljes interjút meg lehet hallgatni a Hetes című műsorban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kézilabda - a női kapitány a kimaradókat indokolja
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást