Nyitókép: Marc Atkins/Getty Images

A Chelsea simán nyert, a Juve csak döntetlent játszott

Infostart
2022. február 22. 20:55
Bár már a 32. másodpercben gólt szerzett, csak 1-1-es döntetlent játszott a Juventus a Villarreal pályáján a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A nap másik mérkőzésén a Chelsea 2-0-ra verte a Lille-t.

VILLARREAL–JUVENTUS. A két összeállítás. Villarreal: Rulli – Foyth, Raul Albiol, Pau, Alfonso Pedraza – Samu Chukwueze, Capoue, Parejo, Alberto Moreno – Lo Celso, Danjuma. Juventus: Szczesny - De Sciglio, Danilo, De Ligt, Alex Sandro - Locatelli, Rabiot, Juan Cuadrado, McKennie - Vlahovics, Morata.

CHELSEA–LILLE OSC. A két összeállítás. Chelsea: E. Mendy - Christensen, Thiago Silva, Rüdiger - Azpilicueta, Kanté, Kovacic, Marcos Alonso - Ziyech, Havertz, Pulisic. Lille: Leo Jardim - Celik, José Fonte, Botman, Tiago Djalo - A. Onana, Xeka, André - Renato Sanches, David, J. Bamba.

CHELSEA–LILLE OSC 0-0. Kimaradt az első nagy helyzet, Azpilicueta beadása után Havert közelről a kapu fölé lőtt.

VILLARREAL–JUVENTUS 0-1. Álomszerűen kezdett a Juve, Danilo beadása után Dusan Vlahovics megszerezte a vezetést. A szerb mögött 32 másodpercnyi BL-futball állt, amikor a kapuba talált.

CHELSEA–LILLE OSC 1-0. Havertz újabb helyzete, Leo Jardim bravúrral védett. A szöglet után a német már megszerezte a vezetést, mégpedig fejjel.

VILLARREAL–JUVENTUS 0-1. Lo Celso, a Villarreal argentin középpályása a kapufára lőtt.

CHELSEA–LILLE OSC 1-0. Marcos Alonso jó helyzetből, kapásból, gyengén lőtt.

CHELSEA–LILLE OSC 1-0. Kiegyenlítettebbé vált a játék, bár Zijes helyzetbe került volna, ha bejön a csele.

VILLARREAL–JUVENTUS 0-1. Juventus-helyzettel indult a második félidő Spanyolországban, Álvaro Morata a kapu mellé lőtt.

CHELSEA–LILLE OSC 1-0. Mezőnyjáték folyik. A Kékeknél Kovacevic már megsérült, s most Zijest is ápolni kell. Saul Niguez állt a helyére.

CHELSEA–LILLE OSC 2-0. Egy kontránál N'Golo Kanté a saját tizenhatosától az ellenféléig vittew a labdát, kiugratta a balösszekötő helyén érkező Christian Pulisicet, aki a kapus fölött a kapuba emelte a labdát.

VILLARREAL–JUVENTUS 1-1. Visszaesett a Juventus védekezése, labdabiztonsága, ezt pedig góllal büntették meg a spanyolok. Parejo szerezte a Villarreal gólját.

VILLARREAL–JUVENTUS 1-1. Vlahovics megnyerhette volna a mérkőzést, de lövését Rulli kivédte.

CHELSEA–LILLE OSC 2-0. Mendy elcsúszott, ebből alakult ki a legnagyobb lille-i helyzet, de maradt az eredmény.

Vége mindkét mérkőzésnek:

Villarreal–Juventus 1-1

Chelsea–Lille OSC 2-0

A visszavágókat március közepén rendezik.