Nyitókép: Julian Finney/Getty Images

Wimbledon: behúzta Novak Djokovics, ezzel fellépett Federer és Nadal mellé

Infostart / MTI
2021. július 11. 18:50
A szerb világelső az első játszmát rövidítésben elbukta, de aztán fordítani tudott a döntőben az olasz Matteo Berrettini ellen.

A világelső szerb Novak Djokovics nyerte meg a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyes versenyét, mivel a döntőben 6:7 (4–7), 6:4, 6:4, 6:3-ra legyőzte az olasz Matteo Berrettinit, és 20. Grand Slam-trófeájával utolérte az örökrangsor élén Roger Federert és Rafael Nadalt.

A 34 éves belgrádi sztár – aki 30. GS-fináléját vívta – kiválóan kezdett az első nagy döntőjében szereplő római játékos ellen, és 5:2-re elhúzott. A szettet azonban nem tudta kiszerválni, a játszmalabdát hárító Berrettini visszabrékelt, majd a rövidítésben is biztosabban ütött, és egy ásszal lezárta a 70 perces szettet.

Djokovics a folytatásban rákapcsolt, 4:0-ra meglépett, és magabiztos játékkal 41 perc alatt kiegyenlített. A harmadik felvonásban a szerb csak egyszer, 2:1-nél brékelt, magabiztosan végigvitte előnyét, és kiszerválta a játszmát.

A negyedik szettben a világelső szenzációs labdameneteket nyert meg, ezúttal 3:3-nál vette el ellenfele adogatását, majd innentől már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, és 3 óra 24 perc alatt nyert.

A pályafutása 85. tornagyőzelmét begyűjtő Djokovics 20. Grand Slam-trófeája mellé 1,7 millió fontot (704 millió forint) kap.

"Hármunk közül egyik sem fog leállni – mondta a finálé után a belgrádi játékos, aki a negyeddöntőben Fucsovics Mártont búcsúztatta. – Minden tiszteletem Rafáé és Rogeré, igazi legendák, és pályafutásom legfontosabb ellenfelei. Miattuk vagyok itt ma, segítettek nekem felismerni, hogy mit kell tennem a fejlődés érdekében, és hogy erősebb legyek mentálisan, fizikailag és taktikailag is. Az utam nem ért véget, szeretném idén mind a négy Grand Slamet megnyerni" – tette hozzá Djokovic, aki

Rod Laver 1969-es diadalmenete óta az első férfiként nyerte meg az év első három GS-versenyét,

az All England Clubban pedig hatodszor ünnepelhetett.