Nyitókép: waterpolo.hu

A serdülőknél is bajnokot avattak a férfi vízilabdázók: KSI, UVSE, BVSC a sorrend

Infostart
2021. május 25. 09:34
A szegedi nyolcas döntő végén kiváló hajrával 13–8-ra győzött a KSI fiú serdülő csapata az UVSE ellen, a bronzérmet a BVSC szerezte meg.

Az új szegedi Tiszavirág Uszodában rendezték az országos fiú serdülőbajnokág nyolcas döntőjét.

Az első napon, a negyeddöntők során a KSI, az UVSE, a BVSC és a PSN Zrt. Sportiskola csapatai magabiztosan győzték le ellenfeleiket, így szombaton a döntőbe jutásért küzdhettek egymással. Ezekben a KSI és az UVSE nyert, előbbi a pécsieket 15-9-re, utóbbi a zuglóiakat 13-6-ra győzte le – írja a waterpolo.hu.

A vasárnapi bronzmeccsen a BVSC Domján Dávid és Mészáros Bálint triplával 10-7-re verte pécsi riválisát, így a harmadik helyen zárta a bajnokságot.

A fináléban az első negyedet megnyerte a Németh Zsolt által irányított UVSE 4-3-ra, de utána a KSI dominált. A sportiskolások a 6-6-os félidőt követően léptek el, s az UVSE a négy gólig jutó Ionescu Erik vezérletével 9-6 után is zárkózott ugyan, a 4-0-s utolsó etappal, az ötgólos Szalai Péter remeklésével végül magabiztosan, 13-8-ra győzött a Keszthelyi Tibor, Tóth Imre, Horváth János trió irányította KSI.

Egy héttel korábban a gyermekeknél a BVSC győzött, az FTC lett az ezüstérmes, míg az UVSE a bronzérmes.