Nyitókép: MTI/AP/Peter Dejong

Olimpiai érmet szerezne Fucsivocs Márton

Infostart
2021. április 30. 10:18
Ehhez most három tornán kellene megfelelő eredményekkel átverekednie magát. De még akár egy magyar párost is láthatunk Tokióban.

Kiváló évkezdése után a Monte Carlóban rendezett tornáról úgy tért haza első számú magyar teniszezőnk, hogy pihenésre van szüksége - sőt, már igazából előtte sem volt teljesen fitt, ezzel magyarázható, hogy az első körben kikapott. A férfi rangsor 39. helyén álló nyíregyházi sportoló a Digisport televíziónak nyilatkozva azt mondta, minden vágya a közelgő Roland Garroson "összefutni" a salakkirály Rafael Nadallal

"Úgy gondoltuk, hogy kellene egy hosszabb felkészülést csinálnunk, egy kéthetes kemény felkészülést, sok kondiedzéssel, sok futással. Már a vége felé járunk, szerintem jól sikerült, egyre jobban megy a játék, erősebbnek érzem magam" - ecsetelte a sportoló, aki fejben már a madridi és a római tenisztornán jár, ezeket pedig már a párizsi Grand Slam követi.

Ha pedig nem jön össze a mérkőzés Rafael Nadallal - a szupersztárok közül egyedül vele nem meccselt még -, akkor volna tennivalója.

"Rublev mostanában a mumusom lett, négyszer is kikaptam tőle, remélem, hogy egyszer ez meg fog fordulni” - jelentette ki.

Ha elvehetne valakitől egy szuperképességet, akkor Kyrgios szerváját vagy a 210 centisre nőtt Opelka adogatását kaparintaná meg.

Tokiói álmai is vannak, a Roland Garros után derül ki ugyanis, hogy kik mehetnek az olimpiára, Fucsovics Márton egyéniben és Babos Tímeával vegyes párosban is jó eséllyel ott lesz.

"Ha odatesszük magunkat - márpedig oda fogjuk, azért ez csak egy olimpia -, akkor akár nagy eredményre is képesek vagyunk. Jó lenne azért egy éremmel hazajönni" - fogalmazott.