Nyitókép: MTI/EPA/Felipe Trueba

Dárdai Pál: a csapat egy része lázadó kamaszként viselkedik

Infostart
2021. február 23. 16:15
Legutóbb az RB Leipzig győzte le a Hertha BSC-t, amely jelenleg a kiesés szélén áll. Dárdai Pál vezetőedző a vasárnapi találkozó után értékelt.

Dárdai Pálnak most éppen az atyai tulajdonságait kell leginkább elővennie, hiszen a csapatának egy része úgy viselkedik, mint egy félig érett tinédzser, aki makacs, nem akarja elfogadni a tanácsokat – idézi a Blikk a német Bild cikkét. Ugyanakkor a magyar szakembernek van tapasztalata, hiszen három fia is futballista.

A Lipcse elleni meccsen például Matteo Guendouzi pont olyan hibákat követett el, amelyekre az edzéseken és a meccs előtt is felhívta Dárdai a figyelmét. A hétvégi meccsen a futballista saját büntetőterületén veszített egy kemény párharc után labdát Tayler Adams ellen, aki aztán gólpasszt adott, amellyel 2–0-ra alakult a meccs.

„Olyan, mint egy pubertás lázadó. Ezeket a taktikai elemeket orrvérzésig meg kell tanulni.

Az edzésen mindig keményen kell gyakorolni, nem lehet labdát veszíteni kritikus helyen. A gyakorlásokon sosem fújom le ezeket a jeleneteket, és ő mindig dühös is ezért.”

A másik sarkaltos pont a gólszerzés, hiszen négy meccsből ez eddig csak készer sikerült a Herthának. „A fiatalok, amire az előbb is utaltam, tehetségesek ugyan, de nem nagyon bírják a nyomást. A következő négy meccsen pontokat kell szerezni, hogy ne legyen nagyobb baj.”