Nyitókép: Twitter/RB Leipzig English ‏

Lőw Zsolt: a menesztés sokként ért minket

Infostart
2021. január 2. 13:50
A PSG sztárjai és a tulajdonos is elbúcsúzott a magyar másodedzőtől.

Thomas Tuchellel együtt távozott a Paris Saint-Germain labdarúgó-csapatától segítője, Lőw Zsolt. A magyar edző a Nemzeti Sportnak azt mondta, érthetetlennek tartották a döntést, hiszen az előző szezon sikerei után az új idényben sem álltak rosszul – csoportelsőség a BL-ben, egy pontos hátrány a francia bajnokságban –, ráadásul sérülések és a koronavírus is nehezítette a helyzetet. Úgy érzi, erőn felül teljesítettek a csapattal.

Emellett ugyanakkor az elmúlt hetekben, hónapokban már érezhető volt némi feszültség a sportigazgató és a vezetőedző között, vagyis nem derült égből villámcsapásként ért minket a bejelentés. Adódtak feszültségek a meg nem valósult átigazolásokból és az irányításról vallott elvek különbözőségéből is.

„Legyünk őszinték, hosszú távon nem is lett volna fenntartható ez az állapot.

Előbb-utóbb a szakmai munka, ezáltal a csapat teljesítménye látta volna a kárát. Ha innen nézzük, jobb volt most, majdhogynem a csúcson, túlnyomó többségben szép emlékekkel a tarsolyunkban elköszönni” – fejtette ki.

Azt mondta, gyönyörű volt a két és fél év a PSG-nél, az időszak mély nyomot hagyott benne, a többiekhez hasonlóan a szívét-lelkét beletette a munkába.

„Lassan kezdjük felfogni, mit tettünk le az asztalra. Ha volt is előjele, Leonardo bejelentése egyfajta sokként ért minket” – emelte ki.

Lőw Zsolt hangsúlyozta, nem vállalta volna el a vezetőedzői posztot Tuchel távozása után, ez az értékrendjébe nem fért volna bele.

„Korábban Salzburgban és Lipcsében is lett volna lehetőségem arra, hogy a távozó vezetőedző helyére lépjek, de nem éltem a lehetőséggel. Azt vallom, ha valakivel vállt vállnak vetve harcolok, kutya kötelességem a rosszban is osztozni vele” – emelte ki az interjúban.

Elárulta, hogy a tulajdonosk, Nasszer al-Kelaifi és a PSG sztárjai is küldtek neki búcsúüzenetet, megköszönve a közös munkát.

S ami a folytatást illeti, először pihenni szeretne. A gyermekei iskolája miatt vélhetően a következő hónapokat még Franciaországban tölti családjával, pályafutásában pedig három utat lát lehetségesnek.

  • Ismét Thomas Tuchellel dolgozik együtt, és újra nekifutnak a BL megnyerésének,
  • Egyet előrelép és vezetőedző lesz – voltak is ilyen megkeresései,
  • Az őt korábban az edzői pályán elindító Ralf Ragnickkal dolgozik majd közösen.