Nyitókép: MTI/EPA/Reuters/Jennifer Lorenzini

Szakértő: a Mercedes idén verhetetlen

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2020. szeptember 14. 20:21
Egyesélyessé vált a Forma-1-es világbajnokság, Lewis Hamilton nagyon elhúzott a riválisaitól – jelentette ki ki Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője a Toszkán Nagydíj után.

Az eddigi kilenc Forma-1-es futamból hat futamot nyert meg Lewis Hamilton, aki robog hetedik világbajnoki címe felé.

Sima évnek tűnik ez a brit pilóta számára

– jelentette ki a Racingline.hu főszerkesztője.

A címvédő 55 ponttal vezet csapattársa, a finn Valtteri Bottas előtt összetettben.

Vámosi Péter szerint rossz volt látni, hogy Mugellóban Bottas sem tudta tartani Hamilton tempóját, pedig ő az egyetlen olyan versenyő, akinek ez többé-kevésbé sikerült korábban.

A finn pilóta a pénteki szabadedzéseken sziporkázik, az időmérő edzéseken is többször nyert, aztán a futamom eltűnik, rossz rajt vagy stratégia miatt. Ezzel együtt Bottas jelezte, hogy nem adta fel az idei évet, nem feltett kézzel folytatja – tette hozzá a szakértő.

A vb-pontverseny harmadik helyén Max Verstappen áll, hátránya 80 pont Hamilton mögött. A Red Bull holland versenyzője azonban idén már harmadszor esett ki, a Toszkán Nagydíjat rögtön az első körben fel kellett adnia.

Nincs több ebben a Red Bullban. A Mercedes idén verhetetlen, bármilyen pályáról vagy körülményekről van szó, és Hamilton ezt kihasználja – hangsúlyozta Vámosi Péter.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Vámosi Péter
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást