Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

Döbbenetes eredményekkel zárták az idényt az olasz élcsapatok

Infostart
2020. augusztus 1. 23:03
Meglepetésekkel zárták az olasz labdarúgó-bajnokság, a Serie A 2019–2020-as idényét az élcsapatok. A Juventus mögött végül az Internazionale lett a második, az Atalanta a harmadik, a Lazio a negyedik, az AS Roma az ötödik, az AC Milan a hatodik és a Napoli a hetedik.

A Juventus otthon újabb vereséget szenvedett, az AS Roma 3-1-re győzött ellene Torinóban. Maurizio Sarri tartotta a szavát, tartalékos csapatot küldött pályára, még Cristiano Ronaldo sem játszott. A Juve megszerezte sorozatban kilencedik bajnoki elsőségét, de az utolsó négy fordulóban csak három pontot szerzett. Annyit, amennyi kellett a bajnoki címhez.

Az Inter 2-0-ra legyőzte Bergamóban az Atalantát, s ezzel második lett. A BL-folytatásra készülő hazai csapat az újrakezdés óta először kapott ki. Antonio Conte, függetlenül attól, hogy nem lett bajnok, jó idényt zárt a milánói fekete-kékekkel, 2011 óta először végzett dobogón, sőt a második helyen a csapat.

A Lazio kikapott ugyan 3-1-re Nápolyban, de Ciro Immobile, aki európai aranycipős is lett, megszerezte idénybeli 36. gólját, s ezzel beállította Gonzalo Higuaín Serie A-s rekordját.

Az AC Milan 3-0-ra legyőzte a San Siróban a Cagliarit, így egyedüli csapatként veretlen maradt az újrakezdés után. Zlatan Ibrahimović kihagyott ugyan egy büntetőt, de góllal zárta azért a szezont.