Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kovacsics Anikó: igazán megérett a kézilabdaéhség a karanténban

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2020. június 1. 15:44
A Ferencváros női kézilabda-csapata heti három alkalommal újrakezdte az edzéseket, amelyeken egyelőre a játékosok kerülik a intenzívebb fizikai érintkezéseket, a hangsúly az egyéni fejlesztésen van – nyilatkozta az InfoRádiónak Kovacsics Anikó.

Nagyon jó volt végre újra elkezdeni óvatosan, a meghatározott keretek és szabályok között a labdás edzéseket, megszakítva az otthoni egyéni programos monotonitást, hiszen ez számunkra kicsit idegen, mert csapatban dolgozunk – fogalmazott az InfoRádiónak Kovacsics Anikó.

Miután a kézilabdában elengedhetetlen a testi kontakt, speciálisan kellett nekifogni a munkának. Valamennyi játékos túl van a vírusteszten, és mindenki igyekezett vigyázni az egészségre, nem jártak el sehová, többségük vidéken töltötte az elmúlt időszakot, tette hozzá az irányító.

Az edzések alkalmával az egyéni képzések kapják a főszerepet, hogy minél inkább szinten tartsák magukat a játékosok, amire szezon közben amúgy sem sok idő jut. Gyakorolják a lövéseket és az alapmozgásokat, rengeteg indításos feladatot és kontak nélküli „küzdőjátékot” (gyors passzolgatást) végeznek. Taktikai rész azonban egyáltalán nincs, de ez a mostani periódusban nem is annyira szükséges – tette hozzá a válogatott játékos

Kovacsics Anikó végezetül arra is kitért, az edzések nagyon jó hangulatban telnek, és mindenki nagyon várta már, hogy végre újra labdát foghasson. Emlékeztetett, a világversenyekkel egybeszőtt szezonokat csak rövid pihenők szakítják meg, ritka az, hogy ennyi időt töltenek kézilabda nélkül. Igazán megérett a kézilabdaéhség a karanténban - tette hozzá.

A Fradival bővebben foglalkozik az InfoRádió kedd este fél 8-kor, a Hetes című kézilabda-magazinjában.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kovacsics Anikó: igazán megérett a kézilabdaéhség a karanténban
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást