Nyitókép: Máthé Zoltán

Jelenleg úgy néz ki, ellehetetlenül a budapesti úszó-Eb is

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2020. március 13. 17:18
A jegyértékesítést felfüggesztették - nyilatkozta az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

Új a helyzet, olyan törvényeket hoztak, amelyek betartásával nem lehet megrendezni a májusi úszó-Eb-t - közölte az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorában Wladár Sándor, a sportág első embere.

"Ha most kellene erről dönteni, azt mondanám, nem lehet megtartani. Az Európai Úszószövetség egyébként kiadott egy direktívát, miszerint

április 15-ig semmilyen versenyt nem lehet megrendezni,

ami az ő égiszük alatt van" - árulta el Wladár Sándor, aki reméli, azután más szelek fújnak majd.

Arra a kérdésre, hogy akkor dől-e el, hogy megtartják-e a májusi viadalt, azt mondta, elég nehéz megbízható véleményt formálni, de úgy vannak vele jelenleg, hogy "lesz Európa-bajnokság",

a szervezőbizottság dolgozik

- Karácsony Gergely főpolgármesterrel, Fürjes Balázs szervezőbizottsági társelnökkel és Szabó Tünde sportállamtitkárral, valamint Menczer Tamás külügyminisztériumi államtitkárral legközelebb március 17-én ülnek össze.

A marketingrészével egyelőre nem foglalkoznak, a jegyértékesítés és a reklám áll, semmilyen bemutatóanyag nem készül. Azt sem tartja kizártnak, hogy októberre teszik át a versenyt, az olimpia utánra.

"Szerintem ezt majd eldönti az Európai Úszószövetség, a járványhelyzet és a magyar kormány" - tette világossá.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Úszás - veszélyben a májusi Eb
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást