Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Faragó Tamás: lehet, hogy ez a női vízilabda bája

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2020. január 24. 10:38
A magyar női vízilabda-válogatott 11-10-re kikapott az elődöntőben a spanyol csapattól a budapesti Európa-bajnokságon, és a hollandokkal játszhat a bronzéremért. Faragó Tamás, a női válogatott volt szövetségi kapitánya szerint a negyedik negyedben szétesett a csapat.

A női válogatott szombaton a bronzéremért küzdhet a Duna Arénában, miután egy góllal elveszítette a spanyolok elleni elődöntőt.

Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó azt mondta: a vereség mindig fájdalmas, főleg hazai pályán, és különösen akkor, amikor a végső győzelem és az olimpiai kvóta reményében indult a magyar csapat. A vereséggel eldőlt az is, hogy a női válogatott az Eb-ről nem szerez ötkarikás indulási jogot, ezt majd a márciusi selejtezőtornán harcolhatja ki.

„A spanyol jobb csapat, mint a magyar, de bíztunk abban, hogy megverjük őket. Nekik már megvan a kvótájuk, és nem a legjobb formában érkeztek Budapestre. Megvolt az esély arra, hogy végre megverjük a spanyolokat, mert a közelmúltban mindig valamilyen módon szerencsétlenül kikaptunk tőlük. Fantasztikusan kezdtünk, hihetetlen jól védekeztünk, jó kapusteljesítmény volt. Aztán egyik pillanatról a másikra, lehet, hogy ez a női vízilabda bája, szétesett a csapat.

Egyszerűen nem tudtuk, hogy mi történt, elhúztak a spanyolok.

Hiába próbáltunk nagy csodában bízni, ami majdnem sikerült, de elveszítettük a mérkőzést” - foglalta össze a női válogatott volt szövetségi kapitánya.

A férfiválogatott a péntek esti elődöntőben Montenegróval találkozik. Faragó Tamás győzelmet vár a mieinktől.

„A magyar játékosok képesek azokat a pillanatokat felismerni, amelyek kellenek egy meccs megnyeréséhez. Öt-hat ilyen momentum van egy meccsen. Nem csak meg kell ezeket nyerni, hanem fel is kell ismerni őket” - fejtette ki Faragó Tamás, aki szerint Varga Dénes játéka lesz a kulcs a fináléba jutáshoz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Faragó Tamás elemzése
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást