Nyitókép: Facebook

Döbbenetes világcsúcsot döntene meg a magyar sportoló

Infostart
2019. szeptember 24. 08:33
Szőnyi Ferenc Mexikóban indul el egy hússzoros ironman-versenyen októberben. Célja a 427 órás világrekord megdöntése.

Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnok elindul az októberi Decaultratri World Cupon. A sportoló a mexikói húszszoros ironman-versenyen az első helyet és a világbajnoki címet célozza meg - írja a kemma.hu.

A komáromi vasember 43 évesen kezdett el sportolni, ám még 55 évesen is remek formában van. A 18 induló a medencében kezd a 76 kilométeres úszással, amit egy parkban 3600 kilométeres kerékpározás követ. Végül jön a 844 kilométeres futás. A tengerszint feletti magasság 1700 méter lesz, így némi oxigénhiányra is számítani kell.

Szőnyi Ferenc az idei terveiről elárulta: az egész évet annak szentelte, hogy októberben elindulhasson 2019 csúcsversenyén, ahol megkísérli megdönteni a litván Vidmantas Urbonas által még 1998-ban felállított 437:21:40 órás világcsúcsot. Október 5-én reggel 7 órakor rajtol el a verseny, melynek szintideje 28 nap.

Ezt a kihívást egyszer, még 2010-ben már teljesítette, sőt meg is nyerte, így másodjára vág neki annak, ami saját bevallása szerint a legnehezebb verseny volt az életében. Ha sikerül elérnie a kitűzött célt, az egyedüli sportoló lesz a világon, aki kétszer is teljesített hússzoros ironman, azaz dupla deca versenyt.