Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kapás Boglárka elárulta, ki miatt kezdett el úszni

Infostart
2019. augusztus 15. 09:48
Egyelőre még nem sikerült feldolgoznia első világbajnoki aranyérmét, aludnia kell még párat, hogy elhiggye, ez megtörtént vele, fogalmazott Kapás Boglárka a Lokálnak. Az úszónő jövőbeni terveiről is mesélt a napilapnak.

Mint emlékezetes, elképesztő hajrával nyert világbajnoki aranyérmet Kapás Boglárka a kvangdzsui vizes-vb-n, 200 méter pillangón, ahol egyéni csúccsal, 2:06.78 perces idővel csapott célba.

Az újdonsült világbajnok nagyon jól érezte magát Dél-Korában, a három hét azonban kicsit hosszúnak bizonyult, igaz, a világbajnoki cím bearanyozta ezt az időd, fogalmazott a Lokálnak Kapás Boglárka, aki, saját bevallása szerint, a mai napig sem tudta teljes mértékben feldolgozni a történteket. A dobogón is remegő lábakkal állt, és remélte, nem ájul el.

Kapás Boglárka úgy hiszi, sikere titka, hogy ő akarta a legjobban a győzelmet.

Mint elmondta, a tavalyi Eb előtt főként még lélekben, majd idéntől már fizikailag is a pillangó kapta a főszerepet. Jövőre még nagyobb pluszt fog belefektetni a fizikai felkészülésbe, "a motivációval nem lesz gond, ez még sokkal jobb is lehet" – tette hozzá.

A világbajnok úszónőt arról is faggatták, miként vált életévé az úszás, mint mondta, az a tény, hogy az első pillanattól beleszerettem az úszásba, Egerszegi Krisztinának köszönhető. A pihenésről és a nyaralásról annyit árult el, hogy meglátogatja édesapját Erdélyben, elmennek párjával, a szintén kiváló úszó Telegdy Ádámmal a Balatonhoz, és az is a tervek között szerepel, hogy Londonba utaznak vidámparkozni.