Nyitókép: Matthias Schrader

Kicsit mintha kapkodtak volna a Premier League-játékospiac záróráján

Infostart / InfoRádió
2019. augusztus 9. 12:28
Lezárult az átigazolási piac az angol labdarúgó Premier League-ben. Az utolsó nap legnagyobb transzferei az InfoRádió összeállításában.

Távozott a Manchester Unitedtől Romelu Lukaku. A 26 éves támadó 75 millió euró ellenében az olasz Interhez szerződött; nem tartozott Ole Gunnar Solskjaer menedzser kedvencei közé. Azt mondták róla a Unitednél, és ennek volt is némi alapja, hogy a nagy mérkőzéseken rendszerint nem játszott jól. Hogy jól jár-e vele az Inter, az nehezen megjósolható, volt már olyan, hogy valaki egy új állomáshelyen megtáltosodik, de olyan is, hogy nem.

A manchesteri csapat a védelmét erősítette meg az idei átigazolási időszakban.

A Bajnokok Ligája-győztes Liverpool nem igazolt játékost, míg a bajnok Manchester City 65 millió eurót fizettek a Juventus jobbhátvédjéért, Joao Cancelóért. Az üzletbe a brazil Danilót vonták be, akiért 37 milliót adott az olasz csapat.

Az Arsenal az átigazolási időszak utolsó perceiben szerződtette a Chelsea 32 esztendős középhátvédjét, David Luizt. A korábbi csapatkapitányuk, Laurent Koscielny ugyanis a Bordeaux-hoz igazolt. A londoni klub emellett bejelentette Kieran Tierney szerződtetését. A 22 éves skót válogatott játékos a hírek szerint 25 millió fontért cserébe vált klubot.

Giovani Lo Celso a Tottenham futballistája lett, ahogyan Ryan Sessegnon is. Előbbi egy évre érkezik kölcsönbe, de az észak-londoniaknak opciós joguk lesz megvásárolni, ha elégedettek lesznek vele. Utóbbi játékosért 27 millió eurót fizetett a klub.

Az angol bajnokság ma kezdődik. A szezonnyitón Liverpool-Norwich City mérkőzést rendeznek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Játékoskeringő a Premier League-ben
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást