Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Rakonczay Gábor megtalálta a "logikus" kihívást

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt
2019. július 26. 21:45
A Földközi-tenger partjáról mászik fel a Mont Blanc csúcsára a magyar extrémsportoló. Rakonczay Gábor korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy átevezte az Atlanti-óceánt, átszelte Grönlandot és elgyalogolt a Déli-sarkra.

Rakonczay Gábor csütörtök hajnalban vágott neki a Mont Blancnak, és az első napon már 96 kilométert haladt 1000 méteres szintemelkedés mellett. Még két futós napot tervez, majd következhet a hegymászás – nyilatkozta az extrém sportoló, akit Torinóban ért utol az InfoRádió pénteken.

A mostani megmérettetésre aklimatizációs hegymászással készült, amely során három napot töltött el 3500 méter és 4200 méter között a Castoron, hogy szokja a szervezete a magasságot. Rakonczay Gábor úgy gondolja, miután jól viselte, nem lesz gond a Mont Blancon se, és

ha az időjárás is úgy akarja, vasárnap délben már fent lesz a csúcson.

A sportolót egyébként egy háromfős stáb kíséri kisbusszal, az ő segítségükkel 5-6 kilométerenként frissíti magát, miután rengeteg kalóriát éget el a kihívás során, amit egy hatalmas élménynek nevezett.

A futás mindig is nagyon közel állt hozzá, a tavalyi grönlandi expedíciója és az idei Déli-sarki útja révén pedig a hidegebb tájak, havas kihívások is kezdenek bekúszni az életébe, úgyhogy a Mont Blanc egy logikus döntésnek tűnt számára, fogalmazott.

"Hogy honnan logikus, az jó kérdés, azt én sem tudnám megválaszolni,

de úgy adta magát a dolog" – tette hozzá Rakonczay Gábor.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Rakonczay Gábor megtalálta a "logikus" kihívást
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást