Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Zakor Sándor: megvan az új edző, sokakat elküldenek az MTK-tól

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2019. május 31. 17:29
A labdarúgó NB I-ből történt kiesést követően jelentős változások történtek az MTK körül: a két év óta vezérigazgatóként dolgozó Zakor Sándor kizárólagos tulajdonos lett a működtető cégnél, majd bejelentették: a korábban a magyar utánpótlás-válogatottaknál tevékenykedő német Michael Boris lesz a csapat edzője.

Az edzőválasztásnál egyetlenegy szempont lebegett a tulajdonosváltáson átesett - és a labdarúgó NB I-ből kiesett - MTK mögötti cég tulajdonosának szeme előtt.

"Bátran nyúljon a fiatalokhoz, tegye be őket a csapatba a feljutásért folytatott harcban, és olyasvalaki legyen, aki ismeri az 1997 és 2002 között születettek korosztályát" - mondta az InfoRádióban Zakor Sándor, az MTK kabdarúgócsapatát működtető cég tulajdonosa. Két jelölt maradt a listán, közülük Michael Borisz lett a győztes, akit jól ismertek a válogatott éléről.

"Nagy változások lesznek, az öreg, vagy fogalmazzunk úgy, a pályafutásuk befejezéséhez közeledő játékosoktól megválunk, gyakorlatilag majdnem mindenkitől,

és olyan, fiatal, már az NB II-ben bizonyított kölcsönjátékosokat hozunk vissza, akiknek már van felnőtt tapasztalatuk, illetve a bajnokságot nyert U19-es csapatunkból fogunk több embert átvenni az első keretbe."

A szurkolók most nyilván találgatni fognak, hiszen az elsőként említett kategóriába tartozik például a válogatottban is megfordult Torghelle Sándor vagy Kanta József és Balogh Béla, a klub első akadémistái. Velük kapcsolatban Zakor Sándor elmondta, jelen állás szerint Kanta József egy évet még maradhat - segíteni visszajutni az első osztályba -,

a többi idős labdarúgó viszont befejezte az MTK-nál.

Zakor Sándor azért vállalta, hogy egyedül viszi a csapatot, mert úgy vélték, hogy így tudják az MTK-t hosszú távon NB I-es csapattá alakítani. "Abban egyeztünk meg végül a tulajdonostársammal, hogy az egyikünk viszi tovább, és én éreztem magamban ehhez nagyobb erőt. Remélem, jó kezekben lesz a csapat".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az új MTK-tulaj bemutatkozik
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást