Nyitókép: MTI/AP/Mark Schiefelbein

Babos kiesett Isztambulban

Infostart
2019. április 25. 21:05
A 25 éves Babos - aki párosban első kiemelt a francia Kristina Mladenovic oldalán - a nyolcaddöntőben az orosz Veronika Kugyermetovával csapott össze a 250 ezer dollár (71 millió forint) összdíjazású isztambuli salakpályás női tenisztornán.

A világranglistán 142. magyar játékos hétfőn, a selejtező második fordulójában lábsérülés miatt feladta mérkőzését, de szerencsés vesztesként felkerült a főtáblára, ahol kedden legyőzte a szerb Ivana Jorovicot.

A WTA-rangsorban 76. orosz Veronika Kugyermetova hengerelt a nyitójátszmában, amely mindössze húsz percig tartott. A soproni teniszező csak a tizedik játékban, 6:0, 3:0-nál tudta hozni első gémjét, majd 5:2-es hátrányban meccslabdát hárított. Ezt követően 5:3-nél még háromszor megismételte ezt a bravúrt, és váratlanul sorozatban négy gémet nyert.

A második szettet lezáró rövidítésben aztán a 21 éves ellenfél 4-0-ra meglépett, és Babos - aki összességében kétszer tudta hozni az adogatását - innen már nem tudott fordítani. A találkozó 1 óra 33 percig tartott.