Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Iszonyú pénztömeggel sarkallnák jó teljesítményre Kimi Räikkönent

Infostart
2019. február 4. 20:57
Új néven indul a korábbi Sauber, és jelentősen több pénzből különleges autót építhet a Ferraritól érkező finn világbajnoknak.

A La Gazzetta dello Sport című olasz lap értesülései szerint a Alfa Romeo Racing 2019-es autójára meglepő megoldások is felkerülnek majd. A Sauber tavaly a 8. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, de Frederic Vassuer csapatfőnök a télen jelentős átszervezéseket hajtott végre a technikai csapaton belül, az új versenyautót pedig a Ferraritól érkező Simone Resta tervezi - írja az f1vilag.hu.

Az olasz sportlap szerint „érdekes innovációk” is megjelennek majd az Alfa Romeo idei, radikális formájú versenygépén, melyeket korábban egyetlen más F1-es autón sem láthattunk. Az Alfa Romeo február 18-án, az első barcelonai teszt helyszínén mutatja be új versenyautóját.

Kimi Räikkönen új csapata jelentősen több pénzből gazdálkodik majd a Forma-1-ben, mint a korábbi években. Az Alfa Romeo eddigi 50 millió eurós támogatását idén megduplázza, így a svájci központú istálló akár 250 millió eurós költségvetéssel rendelkezhet, és a Renault-val és a McLarennel kerülhet egy szintre ebben a tekintetben.

Az Alfa Romeo Racing a Kimi Räikkönen – Antonio Giovinazzi párossal vág neki az idei Forma-1-es bajnokságnak.