Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Bejelentést tett a Fradi Böde Dániel ügyében

Infostart
2019. január 8. 12:13
Orvosi vizsgálattal kezdi a tavaszi szezont a válogatott csatára, méghozzá az Üllői útiaknál. Aztán edzésre indul.

Megy vagy marad Böde Dániel? A kérdés hetek óta foglalkoztatja a Ferencváros szurkolóit, illetve a "madocsai Messi" kedvelőit. Az üggyel kapcsolatban Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető igazgatója öntött tiszta vizet a pohárba a DigiSport tévének adott kedd reggeli interjújában.

"Dani délután jön, orvosi vizsgálattal kezdenek, és utána edz.

Az egyhetes büntetés lejárt, utána téli szünet jött, és visszaérkezett mindenki, Böde Dániel marad" - jelentette ki a sportvezető.

Ismert, a közönségkedvenc válogatott labdarúgó az őszi szezon hajrájában a Mezőkövesd elleni mérkőzésen nehezen viselte, hogy lecserélte Szerhij Rebrov vezetőedző, kabátját a földre dobta és hangosan szitkozódott a kispadnál. Ezt követően megbüntették a klubnál, a hivatalos álláspont szerint "egy hétre" felfüggesztették a játékost.

A Ferencváros hamarosan két hétre Törökországba utazik, a labdarúgócsapat ott játszik edzőmérkőzéseket a tavaszi rajt előtt.

A fiatal magyar futballistákra kitérve elmondta, hogy Kubatov Gábor elnökkel egyetért abban: ezek

a labdarúgók "pillanathedonisták", 16-17 éves korban elkezdik őket "hülyíteni" a menedzserek, és csak az érdekli őket, hogy minél több pénzt keressenek,

de arra csak később jönnek rá, hogy ilyenkor a legtöbbször rossz döntéseket hoznak.

"Aki itthonmarad, beletesz egy komolyabb munkát, és 20-21 évesen megy ki, mint Nagy Ádám - aki amúgy nincs mindig könnyű helyzetben a Bolognánál -, az megállja a helyét; megérik arra, hogy kimenjen. Ő a jó példa" - jelentette ki.

Szerinte általában

azért nem játszanak a legjobb magyar futballisták a magyar bajnokságban, mert egy szépnek látszó összegért eladták magukat külföldre, ahonnan aztán rendszerint vissza kell lopakodniuk

egy-két évvel később.

A vízilabdából példát hozva elmondta, tavasszal 4-5 ferencvárosi fiatal bemutatkozhatott az ob I-ben, igaz, ott annyival könnyebb a helyzet, hogy ott megfelelő eredménynél könnyebben medencébe lehet küldeni őket.

Nyíri Zoltán az interjúban azt is elmondta,

"feltűnően sokat hibáznak a Fradi kárára a játékvezetők",

szerinte a sportban a "hibák kiegyenlítése", ami szerinte helyénvaló lenne, még hiányzik.