Nyitókép: MTI/EPA/Srdjan Suki

Hűtlen lesz a Forma-1-hez Valtteri Bottas

Infostart
2018. december 11. 17:11
De csak egy raliverseny erejéig: követi Kimi Räikkönen és a többi finn előd példáját.

Valtteri Bottas is csatlakozik azon F1-versenyzők táborához, akik belekóstolnak a rali világába, ugyanis január végén hazájában fog részt venni az Arctic Lapland Rallyn. Bottas, aki a Mercedesszel az ötödik helyen zárta az évet a Forma-1-ben, a téli holtszezonban sem marad tétlen - írja a motorsport.com.

Január 24-26. között rajthoz áll a finnországi ralin az M-Sport által felkészített Ford Fiesta volánja mögött. Navigátora Timo Rautiainen lesz, aki két címet nyert Marcus Grönholm mellett, és megszakítja „nyugdíjas éveit” Bottas és a különleges lehetőség kedvéért.

Ez egy különleges lehetőség arra, hogy belekóstoljak a ralizás világába, mindenkinek köszönetet szeretnék mondani, aki lehetővé tette ezt – mondta Bottas. – Ez egy teljesen új terep nekem, miután nincs még tapasztalatom WRC-autóban. Autóversenyzőként mindig padlógázzal megyek, bármilyen autót is vezessek."

Korábban több finn Forma-1-es pilóta, az egyszeres világbajnok Keke Rosberg és Kimi Räikkönen, a kétszeres bajnok Mika Häkkinen, valamint a McLarennél és Renault-nál is vezető, előbbivel egyetlen F1-es futamát nyerő Heikki Kovalainen is részt vett az Arctic Lapland Rallyn.