Nyitókép: SASCHA STEINBACH

Nagy László elárulta, mitől függ a válogatottsága

Infostart
2018. október 23. 14:47
Nagy László nem zárta ki, hogy visszatér a kézilabda-válogatottba a januári világbajnokságon.

"Pont egy évvel ezelőtt vonultam vissza, aztán visszatértem a szlovénok elleni vb-selejtezőre. Akkor azt mondtam, az volt az utolsó, majd felvetődött a szövetség részéről, hogy a világbajnokság szóba kerülhet-e. Ez a dolog még lóg a levegőben, abban maradtunk, ha sérüléshullám vagy olyan dolog nehezíti meg a válogatott felkészülését, hogy a személyemre is szükség lehet, mint játékos, csapatvezető vagy bármilyen más formában, természetesen ott leszek a válogatott környékén" - mondta a világklasszis átlövő az M4 Sportnak.

„A visszatérésem nem személyhez kötött, a csapat és a magyar kézilabda érdekeit tartom fontosnak, mindegy, hogy a szövetségi kapitány Xavi Sabaté, Csoknyai István vagy anyukám esetleg. Nem az a lényeg, hogy ki, hanem miben tudnék segíteni.”

Nagy László szerint az elvárható, hogy a válogatott a vb-n a csoportból továbbjusson, és a középdöntőben is olyan ágra került, ahol nem verhetetlen ellenfelek vannak.

"Bátorság lenne kijelenteni, hogy kijtunk az olimpiára, azonban a kitűzött cél, az olimpiai selejtezős helyezés elérése a világbajnokságon, reális lehet" - mondta.

Az átlövő a héten rendezendő két Európa-bajnoki selejtezőn nem szerepel Csoknyai István szövetségi kapitány keretében.