Nyitókép: Illyés Tibor

Hosszú Katinka Los Angelesbe menekült a hangzavar elől

Infostart
2018. október 11. 13:44
Az Iron Lady interjút adott a Nők Lapjának, ebben elárulta, a Shane Tusuppal való válása közepette sem fordult meg a fejében, hogy visszavonul az úszástól. Most pedig már Tokió lebeg a szeme előtt.

Nem szereti azokat az interjúkat, ahol őt csak kérdezik, neki pedig csak válaszolnia lehet, visszakérdezni nem - derül ki a friss Nők Lapjában Hosszú Katinkával megjelent interjúból, aki "túlzottan kedvesnek" semmiképpen sem tartja magát, a visszakérdezésből nem ezt kell leszűrni.

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő minden helyzetből igyekszik tanulni: egyszer például látott egy birkózóversenyt, ahol egy "megdobott" versenyző a levegőben fogott vissza, és mire földet értek, már ő volt felül, "nem a menekülést, hanem a lehetőséget keressük" a reménytelen helyzetben.

Mint elmondta, nyáron

három hónapra Los Angelesbe menekült

az Európa-bajnokság előtt nyáron, ahol aztán nyerni tudott.

Ebben az időszakban neki semmi másra nem volt szüksége, mint időre, hogy összekapja magát.

A Shane Tusuppal való válását nem éli meg kudarcként, de még nem tud róla beszélni, ám ígéri, egyszer majd elmeséli az egész történetet, hogy mások is tanulhassanak belőle.

"Úgy érzem, több lettem a házasság és a válás által is" - vont mérleget Hosszú Katinka, akinek különösen bonyolult volt az, hogy emberileg, szakmailag és üzletileg is össze volt kötve az amerikaival.

Az a viszontagságok közepette sem merült fel benne, hogy visszavonul az úszástól, mert "az az adrenalinmámor csodálatos".

A magánélete jelenével kapcsolatos kérdésre csak annyit mondott:

"az én szerelmem az úszás".