Nyitókép: MLSZ-Facebook

Bemutatkozhat a magyar válogatottban Willi Orban

Infostart
2018. október 1. 12:20
A magyar apától és lengyel anyától született labdarúgó a német utánpótlás-válogatottban még pályára lépett, a felnőttben azonban már nem, így Gulácsi Péter lipcsei csapattársa csatlakozhat Marco Rossi legújabb keretéhez.

Az RB Leipzig védője, Willi Orban is tagja a magyar labdarúgó-válogatott keretének az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre - jelentette be a Magyar Labdarúgó Szövetség Twitter-oldalán maga a sportoló.

A 25 esztendős labdarúgó édesapja magyar, édesanyja lengyel, így hiába lépett pályára utánpótlás korú játékosként a németeknél (U21, két mérkőzés), a szabályok megengedik, hogy felnőttként válasszon. Ha pályára lép a magyar nemzeti együttesben az októberi mérkőzések egyikén - október 12-én Görögországban vagy három nappal később Észtországban -, akkor Orban "futballmagyar" lesz, más válogatott nemzeti mezét már nem húzhatja magára.

Willi Orban Kaiserslauternban született, jelenleg Gulácsi Péter csapattársa a Lipcsében.

A 186 centis, jobb lábas védő jelenlegi piaci értéke 15 millió euró.

Az őszi válogatott meccsekre egyébként Marco Rosszi szövetségi kapitány más személyi változásokat is előre jelzett, ennek részleteit az MLSZ hétfő délutánra ígéri. Labdarúgó-válogatottunk két forduló után három ponttal áll a 2020-as Eb kvalifikációjának részeként életre hívott Nemzetek Ligája sorozatban.