Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Vettel nem hibázhat többet

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2018. szeptember 5. 13:34
Hat futammal a szezon vége előtt kritikussá vált a Ferrari és Sebastian Vettel helyzete a Formula-1-es autós gyorsasági világbajnokságban. Farkas Péter, az Autó-Motor szakírója szerint a német pilótán óriási a nyomás, többet nem hibázhat, és volt csapata, a Red Bull segítségére is szüksége lehet, hogy ledolgozza 30 pontos hátrányát a Mercedes brit versenyzőjével, az éllovas Lewis Hamiltonnal szemben.

Harminc pont Hamilton előnye, így ha még egy futamon győzni tud, a többi versenyen elég másodikként célba érnie a világbajnoki címhez. Bonyolítja a helyzetet azonban, hogy Kimi Raikkönen az elmúlt hónapokban bizonyította, hogy az élmezőnyben tud lenni.

A szakértő szerint a helyzet okozta nyomás Sebastian Vettelre nehezedik, ahhoz ugyanis, hogy a kialakult hátrányt behozza, jelentős szerencsére lesz szüksége. Amiben kicsit reménykedhet, hogy

a most sorra kerülő szingapúri pálya nem fekszik a Mercedesnek,

amely csapatnál még a Red Bull is gyorsabb lehet, a Ferrarinak már csak arra kell vigyázni, hogy versenyzőinél ne teljesítsen jobban Daniel Ricciardo és Max Verstappen csapata, bár ez a jelenlegi formáját tekintve nem valószínű – emelte ki Farkas Péter.

Ha Hamilton egyszer kiesik, és Vettel nyer, öt pontra zsugorodik köztük a különbség, ha azonban a német versenyző kerül ilyen sorsra, reménytelenné válik a helyzete. A Mercedes óvatosabb lehet, és „így már nem annyira ijesztő az a csekély tempóhátrányuk, ami megvan a Ferrárival szemben” – tette hozzá a szakíró.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Vettel nem hibázhat többet
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást