Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Sós Csaba: a sportágba áramló sok pénznek negatív hatása is van

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2018. július 30. 10:10
Rengeteget fejlődött az elmúlt években a magyar úszósport háttere – hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Sós Csaba szövetségi kapitány. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a sportágba áramló sok pénznek negatív hatásai is vannak.

„30-40 évvel ezelőtt kettő – de igazán egy – pólusú volt az úszószövetség” – hangsúlyozta Sós Csaba. Mint mondta Darnyi Tamás versenyzett Széchy Tamás vezetésével, illetve Egerszegi Krisztina edzett Kiss Tamással. Ma már jóval szétszórtabbak a műhelyek: az ország számos városában nevelnek ifi Eb-érmes sportolókat – tette hozzá a szövetségi kapitány.

„Az infrastruktúra az álomszerű” – jelentette ki a sportvezető. A jelenleg tervezett Új városok programoknak köszönhetően további uszodák épülnek, melyek egy része – Sós Csaba szerint – világversenyek helyszínéül is szolgálhat. A szövetségi kapitány azonban kiemelte: a sportág TAO-val meglévő kapcsolata azonban megromlott a máshonnan beérkező pénzek miatt.

„A több pénz ezért prostituáltabbá teszi az embereket”

– fogalmazott Sós Csaba, aki úgy látja, sok esetben a jó megélhetés előrébb való lett, mint a szakmai alázat és a kellő tudás megszerzése.

A sportvezető kiemelte: 10-15 évre biztosítva van az úszósport utánpótlása.

Sós Csaba arról is beszélt, nem érti, hogy Hosszú Katinka miért tért vissza korábbi edzőjéhez, Dave Salóhoz.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást