Nyitókép: LUKAS COCH

Babosék újabb sikere - úton Wimbledon felé

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2018. június 25. 15:48
Megnyerte a birminghami női tenisztorna páros versenyét a Babos Tímea-Kristina Mladenovic magyar-francia duó. A sikerről és a várható folytatásról Taróczy Balázs wimbledoni bajnok teniszező beszélt.

Mivel már az ötödik páros versenyét nyeri együtt a Babos/Mladenovic duó, így nem olyan nagy meglepetés a birminghami győzelem - fejtette ki Taróczy Balázs. "Szemmel láthatóan nagyon jó a pályán kívüli kapcsolatuk is, nagyon jóban vannak, és remekül egészítik ki egymást a pályán is.

Még nagyon sokáig együtt fognak maradni, és nagyon szép sikereket fognak elérni"

- prognosztizálta.

Jövő héten kezdődik a Wimbledoni teniszbajnokság, ahol füves pályán játszanak a teniszezők. A wimbledoni magyar bajnok sportoló szerint párosban nincs jelentősége annak, hogy milyen típusú pályán játszanak, hiszen a páros gyorsabb játék, mint az egyes, hasonló felfogásban és hasonló taktikával játsszák a párost a játékosok minden talajon.

Taróczy Balázs inkább azt tartja fontosnak, hogy

Babosék a wimbledoni bajnoksághoz ilyen közel tudtak tornát nyerni, mivel ez lendületet és önbizalmat adhat nekik párosban és egyéniben egyaránt.

A következő verseny Eastbourne-ben lesz, ahol Babos Tímea párosban is szerepel majd a magyar származású, de brit színekben teniszező Johanna Kontával, de ezt inkább felkészülésnek tekintik a teniszezők Wimbledonra. "A játékosok azért mennek el, mert hasonló körülmények között, hasonló labdával, ugyanabban az országban játszhatnak, ugyanolyan talajon, mint Wimbledonban" - mondta Tarcózy Balázs.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Tenisz - Babosék újabb sikere
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást