Nyitókép: ALEJANDRO GARCIA

Wéber Gábor: jót tenne a kiélezett Formula-1-es szezon

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2018. március 22. 14:34
Nehéz a hétvégén kezdődő Formula-1-es szezon előtt Lewis Hamilton ellen fogadni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Wéber Gábor szakkommentátor.

Wéber Gábor szerint talán Max Verstappen tréfálhatja meg a világbajnoki címvédő Lewis Hamiltont idén.

„Szeretnék nem a Mercedesre tippelni, mert jót tenne a közvetítésnek, a nézettségnek, a Formula-1 imidzsének, ha körömrágós szezont, kiélezett küzdelmet láthatnánk idén. Ezzel együtt valószínűleg 2018 is a Mercedes éve lesz, és akkor nem mernék Hamilton ellen fogadni” - mondta a szakkommentátor. Megosztotta egy megérzését is: a Red Bull és Max Verstappen beleszól a küzdelembe, esélyük lesz megtréfálni Hamiltont.

Emlékeztetett arra, hogy tavaly a nehezebben kezelhető Mercedesben a kezdeti szorosabb állás után egyre jobban elhúzott Hamilton csapattársától, Valtteri Bottastól. Azt most még nem látni, hogy idén mekkora nyomást fejthet ki a finn pilóta.

„Hamilton legyőzhető csapaton belül, de utána jön a Rosberg-szindróma, és nem lesznek jóban.

Most azért működik minden jól, mert Hamilton volt a világbajnok, aki ettől nyeregben érzi magát, és a gyors csapattársa csak arra lesz jó, hogy a többi csapattól még pontokat vegyen el” - vélekedett.

Nagy a teljesítménykényszer, így sokszor nincs idő az alapos munkára a Ferrarinál - fejtette ki Wéber Gábor. Kiemelte: a siker nem azon múlik, hogy valaki hogyan csattogtatja az ostort, hanem azon, hogyan tud valaki hátralépni és hagyni dolgozni a szakembereket.

A szakkommentátor megjegyezte: nagyon könnyen félreviheti a szurkolót, ha a tesztszezon eredményeiből próbál kiindulni, de még a szakértők is nehezen boldogulnak az ilyenkor keletkezett adathalmazzal. Jó összképet lehet kapni a tesztekből, de durva közelítésekkel – tette hozzá.

A versenyszezon első hivatalos köreit magyar idő szerint péntekre virradóra teszik meg a pilóták Melbourne-ben. Az időmérő edzés szombaton reggel hét órakor, az Ausztrál Nagydíj pedig vasárnap 7:10 perckor kezdődik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Wéber Gábor az F1-es szezonról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Wéber Gábor a Ferrariról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást