Így látta a Magyar Nagydíjat Michelisz Norbert

Infostart
2016. július 25. 11:51
A túraautó-versenyző szerint nem töri meg Nico Rosberget az, hogy elveszítette a világbajnoki pontverseny első helyét Lewis Hamiltonnal szemben.

Hamilton a rajtnál megelőzte Rosberget, és ezután már nem adott esélyt csapattársának a Hungaroringen. A háromszoros világbajnok ötödször győzött a mogyoródi pályán, ezzel már egyedüli rekorder. Sikerével átvette a vezetést a szezonkezdet óta éllovas Rosbergtől, hat ponttal előzi meg az összetettben.

Michelisz Norbert túraautó-versenyző szerint szoros marad a vb, a visszaesés nem töri meg Rosberget, akinek egyébként az új szerződése alapján 2018 végéig biztos a helye a Mercedesnél.

Egyáltalán nem hibázhat a szezon hátralévő részében, azt is látni kell, hogy kellően tapasztalt és érett versenyző, hogy ezt fejben kezelni tudja. Nem számítok arra, hogy csak azért, mert elvesztette az elsőséget, kibillenne az egyensúlyából. Ilyen szinten a pilóták sokkal inkább versenyről versenyre figyelnek, az a céljuk, hogy az adott versenyhétvégén a lehető legtöbbet hozzák ki a saját lehetőségeikből. Nem hiszem, hogy túlságosan befolyásolná a lelki állapotát az, hogy a bajnokság közepén egy pont előnyből hat hátrány lett" - mondta a Honda versenyzője.

Vasárnap délután a harmadik helyen az ausztrál Daniel Ricciardo, a negyediken a német Sebastian Vettel, az ötödiken a holland Max Verstappen, a hatodikon a finn Kimi Raikkönen, a hetediken a spanyol Fernando Alonso, a nyolcadikon a spanyol Carlos Sainz, a kilencediken a finn Valtteri Bottas, a tizediken a német Nico Hülkenberg ért célba.

Négy nap alatt összesen 176 ezren látogattak ki a versenynaptárban 30 éve megszakítás nélkül szereplő Magyar Nagydíjra. A vb következő futamát a nyári szünet előtti Német Nagydíjat vasárnap rendezik Hockenheimben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Michelisz Norbert szerint nem töri meg a visszaesés Rosberget
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást