Kassai Viktor elkerülné a problémázást a futball Európa-bajnokságon

Infostart
2016. május 22. 15:32
Kassai Viktor nemzetközi labdarúgó-játékvezető áprilisban továbbképzésen vett részt a nyári futball Európa-bajnokság előtt. Az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a kontinenstornán biztosan nem vezetheti a magyar válogatott aktuális mérkőzéseit.

„Öt nappal az Eb előtt utazunk ki a helyszínre, ebben az öt napban megkapunk minden információt. Az áprilisi továbbképzésünkön még csak a szakmáról beszéltünk, technikai jellegű dolgok nem kerültek szóba” - mondta Kassai Viktor nemzetközi labdarúgó játékvezető az InfoRádiónak.

Hozzátette: ennek a továbbképzésnek még nem volt Eb-hangulata.

„Egy kisvárosban voltunk, Párizstól nem messze, ahol egyelőre még semmi jel nem utalt arra, hogy az országban nemsokára Eb lesz. De ahogy közeledünk a tornához, a hangulat is emelkedni fog, főleg azokon a helyeken, ahol sok szurkoló is megfordul majd” - fogalmazott Kassai Viktor.

A játékvezető elmondta, hogy bár leírva nincs sehol, még abban a csoportban sem vezethet majd játékot, amelyben a magyar csapat játszik.

„Ez egy szokás, "jobb a békesség" alapon, de teljesen kivitelezhető, hiszen 18 játékvezetői csapat lesz, de elég csoport ahhoz, hogy mindenkit el tudnak oda helyezni, ahol semmilyen érdek nem sérül, és ahol senki sem tud reklamálni vagy problémázni” - jegyezte meg Kassai Viktor.

Mint mondta, nincs konkrét szám arra vonatkozólag, hogy hány játékvezetőnek kell ottmaradnia csoportmeccsek után, de feleslegesen nem tartják a helyszínen őket, akire nincs szükség, hazaküldik majd.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kassai Viktor: Még nincs Eb-hangulat Franciaországban
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást