Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Nagy összegben lehet fogadni arra, hogy mégsem lesz Oasis-turné

Infostart
2024. augusztus 29. 08:44
Négyszeres pénzt nyerhet az, aki arra tesz, hogy a két Gallagher már az Oasis-turné alatt összebalhézik.

Az Oasis összeállásának hírére a brit fogadóirodák is azonnal reagáltak, a legtöbb helyen már meg lehet tenni a téteket például arra, hogy a Cigarettes & Alcohollal indulnak-e a koncertek, vagy hogy egyáltalán befejezi-e együtt a turnét az egymást évek óta hangosan és lelkesen szapuló két Gallagher fivér, Noel és Liam, a zenekar két meghatározó tagja.

A Telex szerint a William Hill fogadóirodánál például négyszeres pénzt fizetnek azért, ha az Oasis 2025-ös turnéja elindul ugyan, de idő előtt befejeződik. Ugyanekkora a valószínűsége annak is a William Hillnél, hogy az Oasis lesz a 2025-ös Super Bowl félidei showjának fellépője.

Háromszoros pénzt nyerhet az, aki arra fogad, hogy az Oasis végül fellép a Glastonbury fesztiválon.

Utóbbi azért nem egyértelmű még, mert a zenekar a bejelentésében azt írta, hogy az első körben meghirdetett 14 koncertdátumuk lesz csak Európában, így hiába férne bele a koncertnaptárukba elviekben a júniusi Glastonbury, a zenekar jelen állás szerint nem lett ott a fesztiválon.

Liam és Noel Gallagher turné alatti összebalhézásának 20 százalékos valószínűsége az Oasis balhés történetét és utóbbi évek nyilatkozatait nézve elég hízelgő a William Hilltől. A két fivér a zenekar 2009-es feloszlása óta folyamatosan egymásra mutogatott, és a másikat hibáztatta az Oasis széthullásáért. Aztán egyre inkább versennyé változott kettejük civakodása azzal, hogy ki tud fifikásabb vagy bunkóbb sértést kitalálni a másikról.

A tahósági verseny odáig fajult, hogy Liam például egyszer azt mondta az LA Weeklynek: előbb enné meg a saját ürülékét, minthogy Noellel egy színpadra lépjen. Noel Gallagher 2023-ban pedig már annyira unta az Oasis-reunionra vonatkozó kérdéseket, hogy Liamet a Shrek-filmek Csizmás Kandúrjához hasonlította.