Nyitókép: MTI/AP/Chris Carlson

Donald Trump kampányol: szerinte hamarosan kitörhet a világháború

Infostart / MTI
2024. október 13. 17:51
Négy hónapon belül kitörhet a harmadik világháború Donald Trump szerint - írta az index.hu vasárnap.

Az internetes oldal beszámolója szerint az amerikai republikánus elnökjelölt Kaliforniában folytatta kampánykörútját, ahol a Coachella fesztivál helyszínén tartotta nagygyűlését. Beszélt a migrációról, a romló bűnelkövetési statisztikákról, és ezekkel a demokrata vezetést vádolta. Hangsúlyozta, hogy a demokraták miatt a bűnözési ráta az egekben van, valamint elhibázott külpolitikájuk miatt néhány hónapon belül kitörhet a harmadik világháború - írta az Index.

"Az az aggodalmam, hogy a kormányon lévő emberek miatt a következő három-négy hónapban világháborúba kerülünk" - mondta a kampánygyűlésen Trump az Index szerint.

Donald Trump ismét azt ígérte, hogy ha megnyeri az elnökválasztást, képes lesz megoldani az ukrajnai konfliktust, valamint "megállítja a közel-keleti káoszt" - emelte ki a Ria Novosztyi orosz hírügynökség az index.hu szerint.

A republikánus elnökjelölt beszédében a demokratákat vádolta, hogy Kaliforniában "a legmagasabb az infláció, a legmagasabb az adó, a legmagasabb a benzinár, a legmagasabb a megélhetési költség, a legtöbb szabályozás, a legdrágábbak a közüzemi szolgáltatások, a legtöbb a hajléktalan, a legtöbb a bűnözés, a legtöbb a romlás és a legtöbb az illegális bevándorló" - olvasható a Los Angeles Times oldalán az index.hu ismertetése szerint.

A volt elnök a délnyugati államot disztópikusnak nevezte, amit gazdasági nehézségek sújtanak. Azonban tett egy "torzító megállapítást is, eszerint Kaliforniában mindennap áramszünet van" - írta az Index.

Az internetes oldal közlése szerint Trump kiemelte a migráció problémáját, szerinte ugyanis a bűncselekmények növekvő száma összefüggésben van a migránsok számának emelkedésével. Donald Trump menekültállamnak nevezte az államot, amit "Kalifornia nem fog tovább tűrni". Azt is megjegyezte, ha újra megválasztják, akkor halálbüntetés vár azokra a migránsokra, akik amerikai állampolgárt ölnek - írta meg az RSBN az Index szerint.

A volt elnök Kamala Harrist és Gavin Newsomot külön vádolta azzal, hogy a 47-es cikkely következtében elharapózhattak a bűncselekmények (ez a cikkely egyes súlyosabb eseteket szabálysértés kategóriába sorolt át). Ezenkívül a drága megélhetést, valamint a vízháztartásra vonatkozó döntéseket is számon kérte a demokratákon a republikánus elnökjelölt az Index szerint.