Nyitókép: MTI/EPA/Cristobal Herrera

Donald Trump szerint ezt kellene tennie Izraelnek

Infostart
2024. október 5. 11:22
Az Egyesült Államok korábbi elnöke határozott álláspontot fogalmazott meg Izrael és Irán konfliktusával kapcsolatban egy észak-karolinai kampányrendezvényen.

A republikánus politikus egy fayetteville-i rendezvényen fejtette ki véleményét, reagálva Joe Biden korábbi nyilatkozatára. A demokrata elnök arra a kérdésre válaszolt, hogy Izrael célba vehetné-e Irán atomprogramját.

A volt elnök kritizálta Biden álláspontját, miszerint Izraelnek nem kellene csapást mérnie Irán nukleáris létesítményeire. Trump szerint ez téves megközelítés, és hangsúlyozta a nukleáris fegyverek jelentette veszélyt.

A republikánus politikus határozott véleménye szerint a nukleáris létesítmények elleni csapás lenne a legfontosabb lépés. „Szerintem ezt (Biden) rosszul gondolja” – mondta Trump egy résztvevő kérdésére válaszolva.

„Nem épp ezt kellene eltalálni? Úgy értem, ez a legnagyobb kockázat, a nukleáris fegyverek”

– idézi szavait a Portfolio.

Trump szerint Biden elnöknek másképp kellett volna megközelítenie a kérdést. „Amikor feltették neki ezt a kérdést, azt kellett volna válaszolni, hogy először a nukleárisakat üssük le, a többivel pedig később foglalkozzunk – tette hozzá a volt elnök.