Nyitókép: EThamPhoto/Getty Images

Rossz hírek Ausztriából: az ötödik pályaudvart kellett lezárni fenyegetés miatt

Infostart
2024. október 3. 14:58
Az e-mailben érkező bombafenyegetések miatt korábban már le kellett zárni a grazi, a linzi és a salzburgi pályaudvart, szerdán pedig a klagenfurtit és a st. pöltenit.

Szerdán este 9 óra körül érkezett emailen egy bombafenyegetés a rendőrséghez, ami a klagenfurti pályaudvarra vonatkozott. Az osztrák vasutak biztonsági koordinátorával egyeztetve ezt a vasútállomást is kiürítették, emellett lezárták a közeli elkerülő utat, a forgalmat elterelték - írja az ORF híradása nyomán a Telex.

A területet alaposan átvizsgálták, de nem találtak semmit, a vasúti forgalom fél 11-től újraindulhatott.

St. Pölten pályaudvarának bombafenyegetése szerda éjjel futott be a rendőrségre - szintén e-mailen. A pályaudvart lezárták és átkutatták, végül semmi gyanúsat nem találtak. Időközben körülbelül egy órán át nem indulhattak a vonatok.

Ausztriában a héten egymás után kellett lezárni a forgalmas pályaudvarokat a bombafenyegetések miatt. Grazban este kellett evakuálni a központi pályaudvart. Három órán át keresték a gyanús csomagokat, a közlekedés teljesen leállt. Nem találtak robbanószert, és lassan a forgalom is helyreállt, de kedden Linzben megismétlődött az egész. Ott két órára kellett lezárni a pályaudvart és környékét.

Salzburgban mindez megismétlődött szerdán. A főpályaudvart teljesen lezárták, a forgalmat felfüggesztették. De a hatóságok ezúttal sem találtak semmit. A rendőrség feltételezi, hogy van összefüggés az esetek között, és most nagy erőkkel keresik az emailek íróját. A nyomozásba bevonták a Terrorizmus Elleni Hivatalt is.

Az osztrák törvények értelmében az ilyen cselekedetért, illetve a félelem- és zavarkeltésért három év börtön is járhat.

Az ORF-nek nyilatkozó pszichiáter szerint az elkövető hatalmat akar. Elégtétel számára, hogy futni, félni lát embereket, ez állhat a bombafenyegetései mögött. Az osztrák hatóságok elismerték, hogy valószínűleg nehéz lesz megtalálni az elkövetőt - írják.