Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Nem fogadták el a Boeing sztrájkoló dolgozói a cég újabb ajánlatát

Infostart
2024. szeptember 24. 11:30
Szeptember 13-óta követelik a munkavállalók a magasabb bérket.

A Boeing és a szakszervezet közötti tárgyalások továbbra is holtponton vannak, miután a vállalat hétfőn új bérajánlatot tett a sztrájkoló dolgozóknak. A repülőgépgyártó "legjobbnak és véglegesnek" titulált ajánlatában szerepel a teljesítménybónusz visszaállítása, a nyugdíjjuttatások javítása és a ratifikációs bónusz megduplázása 6000 dollárra - írja a Portfolio.

A Gépészek és Repülőgépipari Dolgozók Nemzetközi Szövetsége (IAM) azonban elutasította az ajánlat szavazásra bocsátását. Jon Holden, az IAM 751-es körzetének elnöke kijelentette: Logisztikailag amúgy sincs lehetőségünk arra, hogy néhány nap alatt 33 000 ember számára ilyen szavazást szervezzünk. Ráadásul sok olyan dologról nem volt szó, amit a tagjaink fontosnak tartottak.

A szeptember 13-án kezdődött sztrájk egyre nagyobb terhet jelent a cégnek. Több mint 32 000 portlandi és Seattle környéki dolgozó vesz részt benne. a munkavállalók 40 százalékkal magasabb fizetést és a teljesítménybónusz visszaállítását követelik.

Az IAM elnöke, Brian Bryant szerint "a munkavállalók tudták, hogy a Boeing vezetői jobban is csinálhatnák, és ez azt mutatja, hogy a munkavállalóknak végig igazuk volt."

A Boeing a sztrájk idejére befagyasztotta a munkaerő-felvételt és az elbocsátásokat hajtott végre a költségek csökkentése érdekében.