Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Igor Petyx

Szigorúan titkos adatok lehetnek az elsüllyedt luxusjachton

Infostart
2024. szeptember 22. 12:55
A CNN azt írja, hogy hajót vizsgáló búvárok fokozott biztonságot kértek a hajó roncsaihoz, mivel úgy vélik, hogy szupertitkos információkat tartalmazhat az a vízhatlan széf, amely a hajó fedélzetén van.

A lapnak több forrás is megerősítette, hogy a külföldi kormányokkal kapcsolatos fontos adatokat tárolhat a széf. Az egyik forrás szerint a roncsokban található széfek két szupertitkosított merevlemezt őriznek, amelyek szigorúan titkosított információkat, köztük jelkódokat és más érzékeny adatokat tárolnak - írja a televízió alapján a blikk.hu.

Mint kiderült, a helyi hatóságok korábban attól tartottak, hogy széfekben olyan drága ékszereket és egyéb értékes tárgyak lehetnek, amelyek majd a roncsokhoz vonzzák a tolvajokat. Azonban már attól tartanak, hogy a merevlemezeken tárolt információk, a külföldi kormányok, köztük Oroszország és Kína számára is érdekesek lehetnek, Ezért fokozott biztonságot rendeltek el a hajóhoz, amit nemsokára kiemelhetnék a tengerfenékről.

Úgy tudni, hogy az angol tecgguru Mike Lynch sosem bízott biztonságot adattárlásban, ezért vitte mindenhová, még a hajóra is, magával az adattárolókat.