Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik pool/Alekszej Babuskin

Vlagyimir Putyin Mongóliában: "kölcsönösen előnyös együttműködés" született

Infostart / MTI
2024. szeptember 3. 17:06
Mongóliában jár az orosz elnök, nyilatkozatot is adott.

Oroszország nagyra értékeli, hogy Mongólia a kölcsönösen előnyös együttműködés irányvonalát követi - jelentette ki kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök Ulánbátorban tett hivatalos látogatásán.

Putyin hangsúlyozta, hogy mongol hivatali partnerével, Uhnágín Hürelszühhel, valamint más mongol tisztségviselőkkel tartott megbeszélései tartalmasak és építő jellegűek voltak, lehetőséget teremtve regionális, illetve nemzetközi problémák széles körének áttekintésére és a sokoldalú partnerség távlatainak meghatározására.

"Nagyra becsüljük, hogy Mongólia a kölcsönösen előnyös együttműködés irányvonalát követi irányunkban. Ezt egyértelműen megerősítették Hürelszüh elnökkel és más mongol vezetőkkel folytatott mai megbeszéléseink" - mondta az orosz államfő az ulánbátori fogadáson.

A két elnök a nap folyamán megkoszorúzta Georgij Zsukov emlékművét, amelyet a világon először állítottak a szovjet marsallnak, 1979-ben. A ceremónián katonák és veteránok is részt vettek, soraikban az 1939-es Halhín-goli szovjet-japán csata egyetlen még élő veteránjával, Cerengijn Csimedcerennel.